Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Καλεί τους φαρμακοποιούς να γίνουν «πρωταθλητές» της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιών

29/6/2021 1:10:23 μμ
Στόχος να συγκεντρώσει φαρμακοποιούς από τις 193 χώρες των Ηνωμένων Εθνών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) ξεκίνησε μια καμπάνια με την οποία καλεί τους φαρμακοποιούς όλου του κόσμου να συμμετάσχουν ενεργά στην προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η καμπάνια, με την ονομασία «193 in 93 Challenge» στοχεύει να εντάξει στην προσπάθεια φαρμακοποιούς και από τις 193 χώρες/πολιτείες που περιλαμβάνονται στα μέλη των Ηνωμένων Εθνών μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, τα ονόματα και οι φωτογραφίες των φαρμακοποιών συμπεριλαμβάνονται στο «2021 Champions Wall» της Παγκόσμιας Ημέρας (δείτε εδώ) με τη δράση να αφορά και τους βοηθούς φαρμακείου, τους φοιτητές, τους καθηγητές Φαρμακευτικής και τους επιστήμονες φαρμακοποιούς.

Περισσότεροι από 170 φαρμακοποιοί από 77 χώρες έχουν ήδη γίνει «πρωταθλητές» και έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν την καμπάνια, με τους αριθμούν να ανεβαίνουν καθημερινά. Ακόμα και αν μία χώρα εκπροσωπείται ήδη, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφτεί τον ιστότοπο εδώ και να ζητήσει να λάβει μέρος ή να προωθήσει το μήνυμα για να καλυφθούν τα κενά. Όπως διευκρινίζει η Ομοσπονδία δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των φαρμακοποιών που θα συμμετάσχουν από κάθε χώρα ή περιοχή.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακοποιοί ζητούν μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαχείριση της καρδιαγγειακής υγείας
Στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΕΜΑ που αναδεικνύει την ομαδική προσπάθεια






Σχετικά άρθρα

f-anazitisi: Ενσωματώνει το σύστημα ταξινόμησης ATC του Π.Ο.Υ.
Ενισχύει περαιτέρω την επιστημονική εγκυρότητα και τη χρηστικότητά της
Μήνυμα για τις εκλογές του Φ.Σ. Χανίων
Από τον Μ. Κατσαράκη, γ.γ. ΠΦΣ και υποψήφιο πρόεδρο
Iowa: Φαρμακεία αξιοποιούνται για την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα
Στο πλαίσιο πανεπιστημιακής μελέτης με την υποστήριξη της Eli Lilly
ΠΦΣ: Ηλεκτρονικές οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο «Προλαμβάνω»
Νέο πεδίο στην ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ