Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Εργαλειοθήκη για την καλύτερη φροντίδα των ασθενών μετά τη νοσηλεία

22/2/2021 4:52:08 μμ
Και των ασθενών που αλλάζουν γιατρούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μία από τις προτεραιότητες-στόχους του Π.Ο.Υ. για την προστασία των ασθενών και τα ασφαλή φάρμακα είναι η βελτίωση της φροντίδας που παρέχεται σε ασθενείς μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο ή σε όσους αλλάζουν γιατρούς.

Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) διαθέτει στους φαρμακοποιούς όλου του κόσμου μια νέα εργαλειοθήκη που θα τους βοηθήσει να επιτευχθεί αυτός ο στόχος του Π.Ο.Υ. Όπως αναφέρει η FIP, η μετάβαση των ασθενών από γιατρό σε γιατρό ή από το νοσοκομείο σε γιατρό της κοινότητας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του, τα οποία οφείλονται σε αλλαγές στη φαρμακευτική αγωγή ή σε κακή επικοινωνία μεταξύ των επαγγελματικών υγείας.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανασκόπηση, που επικαλείται η FIP, το 55,9% των ασθενών διατρέχουν τον κίνδυνο να νοσήσουν ξανά ή να νοσηλευτούν, ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους. Συνεπώς, η μετάβαση των ασθενών απαιτεί μια τυποποιημένη διαδικασία που περιλαμβάνει τη δημιουργία λίστας με όλα τα φάρμακα που λαμβάνει ο ασθενής και την αξιολόγησή της σε σχέση με τα φάρμακα που ζητήθηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν σε οποιοδήποτε νέο περιβάλλον φροντίδας. Έτσι εντοπίζονται τυχόν αλληλεπιδράσεις και επιλύονται προβλήματα στην αγωγή, στις δόσεις, στην οδό χορήγησης κτλ.

Η εργαλειοθήκη της FIP περιγράφει λοιπόν τις αρχές και τις σημαντικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν οι φαρμακοποιοί κατά την παροχή αυτής της υπηρεσίας, συνοψίζοντας τους ορισμούς, τον αντίκτυπο και τις διαδικασίες, τόσο για τα φαρμακεία της κοινότητας όσο και για τα φαρμακεία των νοσοκομείων, προσφέροντας παράλληλα ένα σύνολο εργαλείων, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη και να βελτιστοποιήσουν τη χρήση φαρμάκων. Δείτε εδώ την εργαλειοθήκη.

Τέλος, θα διοργανώσει τον επόμενο μήνα ένα σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο με δωρεάν συμμετοχή.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο