Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Εργαλειοθήκη για την αξιολόγηση της χρήσης των φαρμάκων (υπηρεσία MUR)

17/12/2020 2:11:28 μμ
Διατίθεται δωρεάν στους φαρμακοποιούς όλου του κόσμου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Gonçalo Sousa Pinto, ένας από τους συντάκτες της Εργαλειοθήκης και επικεφαλής της FIP για την ανάπτυξη και το μετασχηματισμό της φαρμακευτικής πρακτικής
Ένα πλαίσιο για την αξιολόγηση της χρήσης των φαρμάκων (MUR) διαθέτει δωρεάν η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) στους φαρμακοποιούς όλου του κόσμου.
Η έκδοση «Αξιολόγηση χρήσης φαρμάκων: Μια εργαλειοθήκη για φαρμακοποιούς» χρησιμεύει ως οδηγός αναφοράς για την εφαρμογή της σχετικής υπηρεσίας στο φαρμακείο και τη διεξαγωγή βέλτιστων αποτελεσμάτων.

«Η υπηρεσία MUR είναι μια δομημένη διαδικασία για τη βελτιστοποίηση της φαρμακευτικής θεραπείας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η MUR έχει πολλαπλά οφέλη και οι φαρμακοποιοί καλούνται να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους στην εφαρμογή, τη διενέργεια και την υποστήριξη αυτής της υπηρεσίας», δήλωσε ο Gonçalo Sousa Pinto, ένας από τους συντάκτες της εργαλειοθήκης και επικεφαλής της FIP για την ανάπτυξη και το μετασχηματισμό της φαρμακευτικής πρακτικής.

Η FIP αναγνωρίζει ότι θα πρέπει να πληρούνται αρκετές προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί ότι η υπηρεσία MUR προσφέρεται στο βέλτιστο και ότι μπορεί να υπάρχουν προκλήσεις για μικρά φαρμακεία και περιοχές χαμηλών πόρων, αλλά κρίνει πως σε κάθε περίπτωση οι φαρμακοποιοί είναι σε θέση να παρέχουν αυτήν την υπηρεσία, ώστε να βελτιωθεί η χρήση των φαρμάκων από τους ασθενείς και η ασφάλειά τους.

Για παράδειγμα, η επικοινωνία με τους ασθενείς για τη συλλογή πληροφοριών, την ενίσχυση της συμμόρφωσης στην αγωγή και την εκπαίδευση των ασθενών στη χρήση των φαρμάκων απαιτεί ελάχιστους τεχνολογικούς πόρους. Για παράδειγμα, η επικοινωνία με τους ασθενείς για τη συλλογή πληροφοριών, την ενίσχυση της συμμόρφωσης στην αγωγή και την εκπαίδευση των ασθενών στη χρήση των φαρμάκων απαιτεί ελάχιστους τεχνολογικούς πόρους. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προωθήστε τον εμβολιασμό με ενημερωτικά υλικά από την Ομοσπονδία






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο