Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Έρευνα για τις υπηρεσίες εμβολιασμού στα φαρμακεία

3/5/2022 3:14:24 πμ
Δείχνει ότι συμβάλλουν στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σημαντική είναι η συνεισφορά των φαρμακοποιών στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού παγκοσμίως, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του αριθμού των ασθενών και των θανάτων που σχετίζονται με τις παθήσεις που προλαμβάνουν οι εμβολιασμοί. Αυτό είναι το συμπέρασμα της καινούριας έκθεσης της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) που αφορά τα εμβόλια διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη, COVID-19 και μηνιγγίτιδας.

Η Ομοσπονδία συγκέντρωσε στοιχεία για τον αυξανόμενο ρόλο του φαρμακοποιού στην ανοσοποίηση του κοινού από 36 χώρες του κόσμου και έχει στόχο να τα χρησιμοποιήσει ως «επιχείρημα» για να υποστηρίξει την ανάγκη να επεκταθούν οι υπηρεσίες εμβολιασμού στα φαρμακεία και σε άλλες χώρες. Τα βασικά ευρήματα της έκθεσης είναι:
  • Το 78% των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα επιτρέπει τους εμβολιασμούς σε κοινοτικά φαρμακεία και στο 1/3 αυτών οι φαρμακοποιοί δύνανται να συνταγογραφούν ορισμένα εμβόλια.
  • Η επιθυμία των ίδιων των φαρμακοποιών να παρέχουν υπηρεσίες εμβολιασμού ήταν ο πιο συχνός παράγοντας για την υλοποίησή τους. Συνέβαλαν επίσης νομοθετικές αποφάσεις και στρατηγικές εμβολιασμού, η αναγνώριση της αξίας των φαρμακοποιών και η κατάρτισή τους, καθώς και η ανάπτυξη των logistics.
«Τα στοιχεία για τον αντίκτυπο των φαρμακοποιών στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης παγκοσμίως αυξάνονται. Η πανδημία Covid-19 επιβεβαίωσε την προσβασιμότητα και τη διαθεσιμότητα των φαρμακοποιών ως παρόχων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Μετά την πανδημία, πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επέκταση των υπηρεσιών εμβολιασμού στα φαρμακεία ως ένα απαραίτητο βήμα για την επίτευξη καθολικής υγειονομικής κάλυψης», δήλωσε ο Christopher John, επικεφαλής της FIP για δεδομένα και πληροφορίες.

Δείτε την έκθεση εδώ: https://www.fip.org/file/5137

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου