Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός


FIP: Επικαιροποιεί τις οδηγίες της για την COVID-19 στα φαρμακεία

17/7/2020 1:12:42 μμ
Για την ενημέρωση των φαρμακοποιών παγκοσμίως
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακοποιών (FIP) εξέδωσε αναθεωρημένες κατευθυντήριες οδηγίες για την υποστήριξη και ενημέρωση των φαρμακοποιών εν μέσω της πανδημίας COVID-19. Οι οδηγίες αποτελούνται από τρία έγγραφα που αφορούν:

● Κλινικές πληροφορίες και οδηγίες θεραπείας για την COVID-19.

● Συμβουλές για το προσωπικό φαρμακείων της κοινότητας, των νοσοκομειακών φαρμακείων και των κλινικών εργαστηρίων.

● Συνήθη ερωτήματα. Οι επικαιροποιημένες κατευθύνσεις περιλαμβάνουν τα νέα δεδομένα που σχετίζονται με τις θεραπείες για τη νόσο COVID-19 και τη μετάδοση ασθενειών (για παράδειγμα στοιχεία που αφορούν τον κλιματισμό), καθώς και τις πιο πρόσφατες συμβουλές σχετικά με τη χρήση μάσκας και τα σημεία προσοχής με τα διαθέσιμα τεστ για γρήγορα αποτελέσματα.


Καταγράφονται ακόμα παραδείγματα υπηρεσιών που προσφέρονται από φαρμακοποιούς σε όλο τον κόσμο, στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στην πανδημία. Παράλληλα η FIP κάνει αλλαγές στις συστάσεις της για τις φαρμακευτική πρακτική δεδομένων των καινούριων διαθέσιμων γνώσεων και της εξέλιξης της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 3ο μέρος των οδηγιών με τα συνήθη ερωτήματα οι αναγνώστες θα βρουν απαντήσεις σε θέματα που έχουν τεθεί στην Ομοσπονδία από φαρμακοποιούς όλου του κόσμου.


Ο πρόεδρος της FIP, Dominique Jordan, δήλωσε: «Συνεχίστηκε τους προηγούμενους μήνες η αυξημένη εξάρτηση του κοινού από τις υπηρεσίες των φαρμακείων που στηρίζουν το σύστημα υγείας. Οι φαρμακοποιοί πρέπει να εξακολουθήσουν να εξυπηρετούν τους ασθενείς τους και να συνεργάζονται με τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα. Σε αυτό θα τους υποστηρίξουν αυτές οι ενημερωμένες κατευθύνσεις από τη FIP».


Δείτε τις αναθεωρημένες οδηγίες της FIP για την COVID-19, πατώντας στο εξής link πατώντας εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ήδη 100 κιλά ιατροφαρμακευτικού υλικού έχουν παραδοθεί σε νησιά
Μεγαλύτερη η πτώση στα φάρμακα, μικρότερη στα OTC