Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Ενθαρρύνει τη συγχορήγηση εμβολίων Covid-19 και γρίπης

8/9/2022 4:53:50 πμ
Καλεί τους φαρμακοποιούς να υποστηρίξουν προγράμματα εμβολιασμού στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Υπέρ της συγχορήγησης εμβολίων Covid-19 και γρίπης τίθεται η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) και δημοσιεύει σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες, καλώντας τους φαρμακοποιούς από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στην ενημέρωση και στη διπλή ανοσοποίηση του κοινού. 

Όπως αναφέρει η FIP, η ταυτόχρονη χορήγηση αυξάνει την πρόσληψη κάθε εμβολίου και την προστασία από τις δύο ασθένειες. Είναι πιο βολική για τους ασθενείς, καθώς γλιτώνουν χρόνο, ενώ την ασφάλειά της επισημαίνει και ο ΠΟΥ.

Στις νέες οδηγίες που εξέδωσε η FIP με τίτλο: «Optimising vaccination through coadministration of influenza and COVID-19 vaccines: Guidance for pharmacists» περιλαμβάνονται κεφάλαια σχετικά με την επίδραση στην υγεία των δύο νόσων ξεχωριστά, ενώ γίνεται και σύγκριση των χαρακτηριστικών τους. Επίσης καταγράφονται οι ευκαιρίες που αναδύονται από τη συγχορήγηση των δύο εμβολίων και πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να συνεισφέρουν στην παγκόσμια υγεία μέσω των εμβολιασμών. Τέλος αναφέρονται και οι περιλήψεις των κλινικών μελετών που έδειξαν την ασφάλεια της ταυτόχρονης λήψης των δύο εμβολίων.

Ο Gonçalo Sousa Pinto, επικεφαλής της FIP στον τομέα ανάπτυξης και μετασχηματισμού της φαρμακευτικής πρακτικής και ένας από τους συγγραφείς των οδηγιών δήλωσε: «Πολλές χώρες εξακολουθούν να μην επιτρέπουν υπηρεσίες χορήγησης εμβολίων στα φαρμακεία. Η FIP ενθαρρύνει τους φαρμακοποιούς σε όλο τον κόσμο να υποστηρίξουν τέτοια προγράμματα και να αναζητήσουν νομοθετικές προσεγγίσεις για να διευκολύνουν την εφαρμογή τους. Όπου η νομοθεσία το επιτρέπει, η συγχορήγηση εμβολίων γρίπης και Covid-19 στα φαρμακεία θα συμβάλλει στη βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης κατά και των δύο ασθενειών».

Δείτε τις οδηγίες εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τον παθολόγο Γιώργο Παππά και τον κλινικό φαρμακοποιό Διαμαντή Κλημεντίδη






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου