Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Ελλιπής η κατάρτιση των φαρμακοποιών στην ψηφιακή υγεία

2/2/2021 12:38:15 μμ
Έρευνα σε φαρμακευτικές σχολές όλου του κόσμου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα μεγάλο ποσοστό των φαρμακευτικών σχολών δεν προσφέρουν ακόμη εκπαίδευση στην ψηφιακή υγεία κυρίως λόγω έλλειψης πόρων αλλά και εξειδικευμένου προσωπικού, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) (δείτε εδώ). 

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.060 φαρμακευτικές σχολές, ακαδημαϊκοί, φοιτητές και επαγγελματικοί σύλλογοι από 91 χώρες και σύμφωνα με τα πορίσματά της, πολλοί επαγγελματίες φαρμακοποιοί σήμερα έχουν κενά στις γνώσεις και στις δεξιότητές τους όσον αφορά τις αναδυόμενες τεχνολογίες ψηφιακής υγείας, όπως είναι τα ψηφιακά φάρμακα, η τεχνητή νοημοσύνη κ.ά.

«Με τις παθήσεις να γίνονται όλο και πιο σύνθετες και με τη γήρανση του πληθυσμού, η ψηφιακή υγεία μπορεί να είναι το κλειδί για πολλές ανεκπλήρωτες ανάγκες στις υπηρεσίες υγείας. Απαιτείται ένα ψηφιακά ικανό και ενεργό προσωπικό για να αξιοποιήσει το πλήρες δυναμικό της ψηφιακής υγείας», δήλωσε ο καθηγητής και επικεφαλής της έρευνας, Aukje Mantel-Teeuwisse.

Η έκθεση της FIP προτείνει, μεταξύ άλλων, οι σχολές ανά τον κόσμο να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός και να δώσουν περισσότερη προσοχή στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού τους και στην υιοθέτηση νέων στρατηγικών εκπαίδευσης από τα πανεπιστήμια.
 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο