Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Εγχειρίδιο για το ρόλο του φαρμακοποιού στην προώθηση του εμβολιασμού

14/7/2021 3:13:55 μμ
Με το μήνυμα: «Κάθε επαφή μετράει»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με το μήνυμα: «Κάθε επαφή μετράει», η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) καλεί τους φαρμακοποιούς να μεγιστοποιήσουν το ρόλο τους στην πρόληψη ασθενειών μέσω του εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιεύει ένα εγχειρίδιο που περιγράφει τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι φαρμακοποιοί μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, καλύπτοντας θέματα όπως: η αλυσίδα εφοδιασμού και η διαχείριση αποθεμάτων, η τήρηση αρχείων, η διευκόλυνση των ραντεβού και χορήγηση εμβολίων. Επιπλέον δίνει έμφαση στο σημαντικό εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό ρόλο τους.

«Η προώθηση του εμβολιασμού πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής πρακτικής των φαρμακοποιών της κοινότητας. Αυτήν την περίοδο που αυξάνεται η διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια, οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να παρέχουν αποτελεσματική επικοινωνία και τεκμηριωμένες συστάσεις στο κοινό για τον εμβολιασμό», δήλωσε ο Gonçalo Sousa Pinto, υπεύθυνος της έκδοσης και επικεφαλής του Τμήματος της FIP για την ανάπτυξη και το μετασχηματισμό της φαρμακευτικής πρακτικής.

Το εγχειρίδιο παρέχει οδηγίες για την εφαρμογή υπηρεσιών εμβολιασμού στα φαρμακεία, κατευθυντήριες γραμμές για την ασφάλεια και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα εμβόλια.
Σημειώνεται ωστόσο ότι όλα όσα περιγράφονται σε αυτό δεν είναι δυνατά σε όλες τις χώρες του κόσμου (π.χ. πρόσβαση του φαρμακοποιού στα αρχεία εμβολιασμού), ωστόσο στόχος αυτής της προσπάθειας είναι και η υποστήριξη της επέκτασης του ρόλου των φαρμακοποιών σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως διευκρινίζει ο Sousa Pinto. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Φαρμακοποιών






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης