Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Αυξάνεται το ενδιαφέρον των φαρμακοποιών για τον ανθρωπιστικό τομέα

31/10/2021 9:05:47 μμ
Το σύνολο των δεξιοτήτων και αρμοδιοτήτων εκθέτει η Ομοσπονδία για όσους θέλουν να εργαστούν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δεν υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα για φαρμακοποιούς που επιθυμούν να εργαστούν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, ενώ μέχρι σήμερα έλειπαν παντελώς αναλυτικά πλαίσια που να καθορίζουν τις δεξιότητες των φαρμακοποιών σε αυτές τις θέσεις και να συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.

Αυτό προσφέρει τώρα η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία με το νέο «Πλαίσιο Ικανοτήτων» εδώ https://www.fip.org/file/5055, επισημαίνοντας ότι οι φαρμακοποιοί καλούνται να εκτελέσουν μοναδικά καθήκοντα κατά τη διάρκεια καταστροφών ή ένοπλων συγκρούσεων, τα οποία σχετίζονται με τις φαρμακευτικές τους γνώσεις και υπηρεσίες.

«Καθώς αυξάνεται τον ενδιαφέρον για φαρμακοποιούς σε τέτοιες θέσεις, υπήρχε μεγάλη ανάγκη για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πλαίσιο ικανοτήτων και δεξιοτήτων. Η παρούσα εργασία που δημιούργησε η FIP μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα, μέντορες και εργοδότες για τον εντοπισμό των εκπαιδευτικών κενών και των αναγκών, καθώς και για την παρακολούθηση ή αξιολόγηση της απόδοσης των εργαζομένων. Το πλαίσιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και από εκπαιδευτές φαρμακοποιών, ώστε να καθοδηγήσουν την εξέλιξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και να υποστηρίξουν τους φαρμακοποιούς που εργάζονται σε αυτούς τους κρίσιμους ρόλους», δήλωσε ο Dr Sylvain Grenier, πρόεδρος του Τμήματος Military and Emergency Pharmacy της FIP και επικεφαλής της έκδοσης.

Στο «Πλαίσιο Ικανοτήτων» καταγράφονται 110 δεξιότητες και συμπεριφορές, καθώς και 588 καθήκοντα και αρμοδιότητες που αφορούν φαρμακοποιούς και φαρμακολόγους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου