Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

AbbVie: Ανάμεσα στις 10 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα
Η φετινή θέση είναι η έβδομη συνεχής επιβράβευση από το Great Place to Work®
Νέα παρενέργεια καταγράφτηκε για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer
Υπήρξε πρήξιμο του προσώπου σε άτομα με ιστορικό ενέσεων με δερματικά πληρωτικά
Α. Βαλτάς: Οι αντοχές έχουν και τα όρια τους
Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει άμεσα λύση για τα self tests

FIP: Αφήστε τα φαρμακεία να κάνουν τεστ COVID-19

26/1/2021 2:24:37 μμ
Η ευρεία πρόσβαση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τον έλεγχο της πανδημίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) επαναλαμβάνει το κάλεσμά της προς τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να στηρίξουν τη διεξαγωγή τεστ για τον SARS-COV-2 στα φαρμακεία ως ένας σημαντικός τρόπος ελέγχου αυτής της πανδημίας.

Επικαλούμενη τη δήλωση του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, «όσο πιο γρήγορα διαγνωστεί η COVID-19, τόσο πιο γρήγορα θα αναληφθεί δράση για τη θεραπεία, την απομόνωση των ασθενών και την ανίχνευση των επαφών τους», η FIP τονίζει ότι είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις χώρες να επεκτείνουν την πρόσβαση στη διάγνωση της νόσου, εμπλέκοντας σε αυτή τους φαρμακοποιούς και τις ομάδες τους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι φαρμακοποιοί της κοινότητας, με την προϋπόθεση ότι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι, μπορούν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στον εντοπισμό των κρουσμάτων, στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων πιθανών ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων, και στην κατάλληλη συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ. Σημειώνεται ότι από μια ειδική ομάδα εργασίας της FIP διατίθενται εδώ συγκεκριμένες οδηγίες για τα διαθέσιμα τεστ της αγοράς.

Για τη στήριξη των επιχειρημάτων της, η FIP φέρνει το παράδειγμα της Αυστραλίας, όπου πιλοτική μελέτη έδειξε το μεγάλο όφελος για την κοινωνία που είχε η συμμετοχή των φαρμακοποιών στη διεξαγωγή τεστ COVID-19, και σημειώνει ότι στις ΗΠΑ αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, την Ισπανία και τη Γαλλία οι φαρμακοποιοί προσφέρουν υπηρεσίες διάγνωσης της νόσου.

Σε ποιες χώρες συζητιέται και ο εμβολιασμός COVID-19 στα φαρμακεία

Εκτός από τα τεστ, σε πολλές χώρες οι φαρμακοποιοί διαπραγματεύονται με τις κυβερνήσεις για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 στα φαρμακεία, καθώς ήδη εμβολιάζουν εκατομμύρια ανθρώπους κατά της γρίπης σε ικανοποιητικό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία της PGEU, ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αυστραλίας, GeorgeTambassis, συνομίλησε με τον ομοσπονδιακό υπουργό υγείας για την απολύτως απαραίτητη συμβολή των κοινοτικών φαρμακείων στο πρόγραμμα εμβολιασμών, ενώ το ίδιο διαπραγματεύτηκε και ο σύλλογος φαρμακοποιών της Ιρλανδίας για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στην Ελλάδα, όλο και αυξάνονται οι φωνές υπέρ των εμβολιασμών από τους φαρμακοποιούς με τα εμβόλια που θα είναι πιο διαχειρίσιμα στη συντήρησή τους. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη δήλωση της πνευμονολόγου και διευθύντριας της 7ης κλινικής του Νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνας Γκάγκα στον ΘΕΜΑ 104,6: «Δεν αποκλείεται το εμβόλιο της AstraZeneca να γίνεται στα φαρμακεία».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Self-Test υψηλής ακρίβειας από την ProGnosis Biotech
Υπήρξε πρήξιμο του προσώπου σε άτομα με ιστορικό ενέσεων με δερματικά πληρωτικά


Σχετικά άρθρα

Α. Βαλτάς: Οι αντοχές έχουν και τα όρια τους
Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει άμεσα λύση για τα self tests
IQVIA: Αυξήθηκαν σημαντικά οι πωλήσεις των συμπληρωμάτων διατροφής τον Απρίλιο
Κατά 50% η άνοδος και στα προϊόντα φροντίδας ασθενών
Convert Group: Με +38,3% τρέχουν οι αγορές στα ηλεκτρονικά φαρμακεία το 1ο τρίμηνο του 2021
Στο +46,6% η κατηγορία των προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής υγιεινής
Νέες φορολογικές κλίμακες στις ατομικές επιχειρήσεις
Για το οικονομικό έτος 2020 και τις δηλώσεις που θα γίνουν το 2021