Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Φινάλε για τον ΕΟΠΥΥ

6/2/2014 11:35:00 πμ
Σήμερα ψηφίζεται το περιβόητο νομοσχέδιο του Αδωνι Γεωργιάδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Εν μέσω  απεργίας των γιατρών και των εργαζομένων στα κρατικά νοσοκομεία  και με την κυβέρνηση να έχει δώσει το πράσινο φως, ψηφίζεται σήμερα Πέμπτη, το νομοσχέδιο Αδωνι για τον νέο ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία του νέου φορά με το όνομα ΠΕΔΥ.

Τελικά οι απολύσεις και οι απομακρύνσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δε αποφεύχθησαν παρά τη δίμηνη απεργία και τις αμέτρητες αντιδράσεις.

Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν επί των άρθρων του νομοσχεδίου του Αδωνι Γεωργιάδη και όλα δείχνουν ότι τα προσκόμματα στην κυβέρνηση έχουν ξεπεραστεί. Η διαδικασία ξεκινά το μεσημέρι και μπορει να χρειαστεί να παραταθεί μέχρι την Τρίτη αν γίνει ονομαστική επί ολων των άρθρων.

Πάντως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενέκριναν το νομοσχέδιο Αδωνι κάνοντας τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να βγούνε από τα …ρούχα τους. Αλλωστε δύο είναι τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τώρα τον κλάδο: τι θα γίνει με τις θέσεις που θα καταργηθούν από τις απομακρύνσεις και τις απολύσεις αλλά και υπό ποιες συνθήκες θα μπορούν όσοι απολυθούν, να συνάψουν μετά συμβάσεις στα ιατρεία τους με τον νέο ΕΟΠΥΥ.

Εξάλλου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αποσαφήνισε υπό ποιες προϋποθέσεις θα συμβληθούν στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Μπορεί μέχρι πριν λίγες ημέρες ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας στη Βουλή να έκανε λόγο για ειδικό καθεστώς συμβάσεων αλλά ο ?δωνις Γεωργιάδης σημειώνει πως δε θα υπάρξουν πορνομια. Αλλωστε κάτι τέτοιο θα ξεσήκωνε τους υπόλοιπους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως το βέβαιον είναι ότι όσες θέσεις μείνουν κενές θα καταργηθούν και θα δημιουργούνται μόνο εκείνες που θα χρειάζονται σύμφωνα με τον κ.  Γεωργιάδη. Το μόνο βέβαιον είναι ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια, ξεκινά αμέσως η διαθεσιμότητα των περίπου 8500 εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ.  Διαθεσιμότητα που θα διαρκέσει έναν μήνα κατά τον υουργό Υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή