Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Φήμες για πώληση της αλυσίδας Boots σε αυστραλιανό δίκτυο φαρμακείων

11/6/2026 3:49:37 μμ
Προτίθεται να δώσει περίπου 10 δισ. δολάρια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για την πιθανή πώληση της μεγαλύτερης αλυσίδας φαρμακείων της Μ. Βρετανίας, των Boots.


Οι φήμες μιλούν για συμφωνία που μπορεί να αγγίξει τα 10 δισ. δολάρια είτε με τον αυστραλιανό όμιλο φαρμακείων και φαρμακαποθηκών Sigma Healthcare που σχεδιάζει τη διεθνή του επέκταση, είτε με την οικογένεια δισεκατομμυριούχων Weston που κατέχει επιχειρήσεις κυρίως στον χώρο των τροφίμων αλλά και φαρμακείων σε Μ. Βρετανία και Καναδά.

 

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι συζητήσεις ξεκίνησαν μετά το Πάσχα και συνεχίζονται, ενώ φαίνεται πως ακυρώνονται τα σχέδια για την είσοδο της Boots στο βρετανικό χρηματιστήριο. Αν και η ίδια η Boots δεν έχει σχολιάσει το θέμα, άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Sigma Healthcare επιβεβαίωσε ότι γίνονται συζητήσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα φαρμακεία Boots εδώ και περίπου ένα χρόνο έχουν «περάσει στα χέρια» της Sycamore Partners, η οποία εξαγόρασε τη μητρική εταιρεία Walgreens Boots Alliance (WBA) και διαχώρισε την αλυσίδα των φαρμακείων από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του Ομίλου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πώς αντιδρούν οι Γάλλοι φαρμακοποιοί
Ο ΠΦΣ κράτα χαμηλούς τόνους προκρίνοντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ του κλάδου






Σχετικά άρθρα

ELPEN: Επένδυση 80 εκατ. ευρώ για το Athens LifeTech Park
Είναι το πρώτο ολοκληρωμένο πάρκο βιοτεχνολογίας στη ΝΑ Ευρώπη
BUONA Hellas: Σημαντική συνεργασία με την KORRES και τα Bio Milk
Η εταιρεία σε μια νέα φάση ανάπτυξης
Ο Kevin Costner συνεργάζεται με εταιρεία ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Διαφημίζει ένα καινοτόμο τεστ για την ανίχνευση του καρκίνου