Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα

NATURE: Απαραίτητη η ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την ευλογιά των πιθήκων
Η διασπορά των περιστατικών αυξάνεται ανά τον κόσμο
Θ. Πλεύρης: Δεν θα κλείσουν φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Δηλώσεις του υπουργού κατά την επίσκεψή του στον Οργανισμό
Ε. Σκαλτσά: Καθοριστικός ο ρόλος των φαρμακοποιών στη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης
Η καθηγήτρια αναφέρθηκε αναλυτικά για τη διάθεση αυτών των προϊόντων από τα φαρμακεία

Ferrum Iasis: Νέα σκευάσματα σιδήρου για την αντιμετώπιση της αναιμίας σε ενήλικες και παιδιά

21/7/2020 12:49:30 μμ
Διακινούνται από την εταιρεία PharmaQ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αναιμία αποτελεί μία από τις συχνότερες παθήσεις της καθημερινής ιατρικής πράξης και τα αίτια είναι πολλά με την έλλειψη βασικών διατροφικών στοιχείων, που είναι απαραίτητα για την αιμοποίηση, να αποτελεί τη συχνότερη αιτία.

Ο σίδηρος, η βιταμίνη Β12 και το φυλλικό οξύ αποτελούν άκρως απαραίτητα στοιχεία για την αποτελεσματική αιμοποίηση και η έλλειψη οποιουδήποτε από τα στοιχεία αυτά οδηγεί στην εκδήλωση αναιμίας. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ σιδηροπενία εμφανίζεται στο 20-25% των νεογνών, στο 43% των παιδιών μέχρι ηλικίας 4 ετών, στο 37% των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών και στο 51% των γυναικών που βρίσκονται στην αναπαραγωγική φάση. Τα ποσοστά αυτά μπορεί να είναι μικρότερα στις ανεπτυγμένες χώρες αλλά εξακολουθούν να παραμένουν απαράδεκτα υψηλά.

Ωχρότητα προσώπου, εύκολη κόπωση, αδυναμία συγκέντρωσης, δυσανεξία στο κρύο, δύσπνοια και ταχύπνοια, ευθραυστότητα των νυχιών και μαζικότερη απώλεια μαλλιών αποτελούν τις πιο συχνές κλινικές εκδηλώσεις της αναιμίας. Οι επιπτώσεις της αναιμίας από έλλειψη σιδήρου, βιταμίνης Β12 ή φυλλικού οξέος είναι σημαντικές σε δύο εξαιρετικά ευαίσθητες καταστάσεις, όπως είναι η εγκυμοσύνη και η βρεφική ηλικία λόγω του ότι μπορούν να οδηγήσουν σε αποβολές, πρόωρους τοκετούς, γέννηση ελλιποβαρών μωρών, επηρεασμό των νοητικών λειτουργιών βρεφών και παιδιών και δυσχερειών στη μάθηση και στην εν γένει ανάπτυξη του παιδιού.

Στην προσπάθεια βελτίωσης της ανοχής των σκευασμάτων σιδήρου η έρευνα έχει οδηγήσει στη δημιουργία βελτιωμένων, φαρμακοτεχνικά, σκευασμάτων, τα οποία αφενός ελαχιστοποιούν τις ανεπιθύμητες ενέργειες και αφετέρου αυξάνουν τη βιοδιαθεσιμότητα και κατά συνέπεια την αποτελεσματικότητα του σιδήρου. Ένα τέτοιο σκεύασμα είναι και το Ferrum Iasis®, το οποίο βασίζεται σε μια πολύ προηγμένη και μοναδική φαρμακοτεχνική μορφή σιδήρου (λιποσωμιακό πυροφωσφορικό σίδηρο σε μικροκάψουλες) που του δίνει μοναδικές ιδιότητες, δηλαδή υψηλή βιοδιαθεσιμότητα, μέγιστη απορρόφηση και γρήγορη αύξηση των επιπέδων αιμοσφαιρίνης & φερριτίνης στον οργανισμό, χωρίς τις συνήθεις παρενέργειες.

Το Ferrum Iasis® περιέχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για αιμοποίηση δηλαδή σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φυλλικό οξύ σε ιδανικές αναλογίες αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις για την αντιμετώπιση της αναιμίας όλων των ηλικιών. Με τη μορφή φακελίσκων ή σταγόνων για τα παιδιά μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες στα περιεχόμενα συστατικά όλων σχεδόν των ατόμων και να προληφθεί η εγκατάσταση μιας αναιμίας ή να αποκατασταθεί μια ήδη εγκατεστημένη. Το Ferrum Iasis® κυκλοφορεί στην ΕΕ με τις ονομασίες Turbofer® και Somafer®.

Το κείμενο για την αναιμία έχει επιμεληθεί ο Δρ. Αναστάσιος Σπαντιδέας, Παθολόγος, Κλινικός Φαρμακολόγος. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 210 9374576 - 8 & στο www.pharmaq.gr.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σοβαρές προκλήσεις θέτει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός MDR
Σε επιστολή της προς στον Α. Πλεύρη


Σχετικά άρθρα

30/3/2022 1:21:28 μμ"Top Pharma Launches 2021"
Η πρώτη έκδοση για τα TOP λανσαρίσματα της χρονιάς που πέρασε
Neubria Charge Energy: Ενέργεια & Εγρήγορση
Κυκλοφορεί από την Douni Health Products AE
Neubria Shine Mood: Διάθεση & Ισορροπία
Κυκλοφορεί από την Douni Health Products AE
TONIMER LAB: PANTHEXYL SPRAY & PANTHEXYL BABY SPRAY
Εξειδικευμένες ρινικές πλύσεις με ξυλιτόλη