Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


FDA: Επαναστατική Θεραπεία για την αντιμετώπιση του μελανώματος το lambrolizumab

15/5/2013 7:06:53 μμ
Πρόκειται για μια υπό μελέτη θεραπεία με αντίσωμα της MSD, η οποία στοχεύει τον υποδοχέα προγραμματισμένου θανάτου (PD-1).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η MSD, γνωστή και ως Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χαρακτήρισε το lambrolizumab (MK-3475) ως Επαναστατική Θεραπεία για την αντιμετώπιση του μελανώματος που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Το lambrolizumab είναι μια υπό μελέτη θεραπεία με αντίσωμα της MSD, η οποία στοχεύει τον υποδοχέα προγραμματισμένου θανάτου (PD-1) και είναι υπό αξιολόγηση για τη θεραπεία των ασθενών με προχωρημένο μελάνωμα και άλλων τύπων καρκίνου.


Ο χαρακτηρισμός ενός υπό μελέτη φαρμάκου ως Επαναστατική Θεραπεία συνήθως επισπεύδει την ανάπτυξη και την επανεξέταση του υποψήφιου φαρμάκου, το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί, μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα, για τη θεραπεία σοβαρών ή απειλητικών για τη ζωή ασθενειών ή παθήσεων, όταν προκαταρκτικά κλινικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι το υπό διερεύνηση φάρμακο μπορεί να επιφέρει ουσιαστική βελτίωση σε υπάρχουσες θεραπείες σε ένα ή περισσότερα κλινικά σημαντικά καταληκτικά σημεία.

Σχετικά με το PD-1

Όπως έχει αποδειχθεί αρκετοί τύπου όγκου έχουν την δυνατότητα να κρύβονται σε κοινή θέα έχοντας ένα «μοριακό καμουφλάζ», το οποίο εξαπατά το ανοσοποιητικό σύστημα, που τους θεωρεί φυσιολογικούς κι έτσι επιτρέπει να αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα. Η αλληλεπίδραση μεταξύ του σημείου ελέγχου του ανοσοποιητικού -υποδοχέας PD-1 (προγραμματισμένος θάνατος)- και των συνδετών του, ενδεχομένως να αποτελεί έναν σημαντικό ανοσοτροποιητικό μηχανισμό, ειδικό για όγκους. Χρησιμοποιώντας το PD-1 μονοπάτι, ένα καρκινικό κύτταρο μπορεί να εμποδίσει την δράση των Τ-λεμφοκυττάρων και επομένως μπορεί να παρεμποδίσει ένα σημαντικό στάδιο για την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος

Σχετικά με το lambrolizumab

Το lambrolizumab είναι μία υπό έρευνα θεραπεία με αντίσωμα σχεδιασμένη για να διακόπτει τη δράση του σημείου ελέγχου του ανοσοποιητικού – πρωτεΐνη PD-1. Έτσι, αναστέλλει την ικανότητα ορισμένων τύπων καρκίνου να διαφεύγουν του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Το lambrolizumab μελετάται για διάφορους τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του μελανώματος και του μη-μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://clinicaltrials.gov.


Πηγή: ygeia360.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»