Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Φαρμασέρβ Λίλλυ: Σχεδιάζει νέα μονάδα παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα

12/7/2022 5:42:27 πμ
Η εταιρεία γιόρτασε τα 25 χρόνια Κλινικής Έρευνας παρουσία του Προέδρου της Lilly International, Ilya Yuffa
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ το προσεχές διάστημα θα παρουσιάσει ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο για τη δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα που θα εξυπηρετεί την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Αυτή η σημαντική απόφαση έγινε γνωστή την Κυριακή 10/07, κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η εταιρεία, με επίσημο προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της Lilly International, Ilya Yuffa, αλλά και πλήθος καλεσμένων από την επιστημονική και θεσμική κοινότητα.

Ο Διονύσης Φιλιώτης μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη συνεισφορά της εταιρείας στην Ελλάδα τόνισε πως «διαθέτουμε στην ελληνική αγορά ένα συνδυασμό νέων καινοτόμων αλλά και παλαιότερων καταξιωμένων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων υψηλής ποιότητας που προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις σε σοβαρές ασθένειες. Είμαστε σε συνεχή διάλογο με όλους τους σημαντικούς εταίρους του κλάδου της υγείας, ώστε να επιτυγχάνεται ενημέρωση και κατανόηση των υφιστάμενων αναγκών και να διασφαλίζεται η πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα που έχουν ανάγκη. Συμμετέχουμε με θέσεις και προτάσεις στη διαμόρφωση της Πολιτικής Υγείας στη χώρα μας για την παραγωγή προστιθέμενης αξίας για όλους. Με ακεραιότητα, αριστεία και έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο, συμβάλλουμε στην καλή υγεία των πολιτών, στη διασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης των εργαζομένων μας και υποστηρίζουμε τη φιλοσοφία της βιώσιμης ανάπτυξης. Επί 25 χρόνια επενδύουμε συστηματικά στη διεξαγωγή κλινικών μελετών στην Ελλάδα….». 

Σημειώνεται ότι το Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Κλινικών μελετών της Φαρμασέρβ - Λίλλυ, από την ίδρυσή του το 1996, έχει επιτύχει επιστημονική συνεργασία με περισσότερους από 2.100 Έλληνες ιατρούς-ερευνητές, σε περισσότερα από 1.300 ερευνητικά κέντρα, στα οποία έχουν ενταχθεί τουλάχιστον 16.000 ασθενείς. Τα δεδομένα έχουν αξιοποιηθεί σε περισσότερες από 160 δημοσιεύσεις - ανακοινώσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και συνέδρια, ενώ πάνω από 50εκ.€ έχουν επενδυθεί από τη Φαρμασέρβ-Λίλλυ. Πρόσφατα η εταιρεία ξεκίνησε τη μεγαλύτερη φάσης 3 κλινική δοκιμή που θα έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα!

Ο Ilya Yuffa τόνισε πως η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα για νέα επιχειρηματικά σχέδια, καταρχήν λόγω του υψηλής κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού της, της γεωγραφικής της θέσης στην Ευρώπη και της εγγύτητάς της σε Μέση Ανατολή και Αφρική, της πολιτικής της σταθερότητας ως μέλος της ΕΕ και φυσικά των πολύ καλών σχέσεων με τις ΗΠΑ. «Στη Lilly διερευνούμε όλες τις πιθανές δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα εφόσον δημιουργηθούν και δρομολογηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται φυσικά η ύπαρξη ενός επιχειρηματικά και φορολογικά σταθερού και προβλέψιμου περιβάλλοντος, η αύξηση του προϋπολογισμού της χώρας για το φάρμακο, η μείωση των τεράστιων υποχρεωτικών επιστροφών σε rebates και clawbacks, η ελάττωση της γραφειοκρατίας και η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών, περιλαμβανομένων των αποφάσεων της δικαιοσύνης».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τον Όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ και τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου και Νομού Έβρου






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών