Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Τι κερδίζει το χονδρεμπόριο από τα φάρμακα
Πώς διανέμονται οι τζίροι σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων
Φαρμακαποθηκάριοι: Οι 9 φαρμακευτικές εταιρείες που υπο-εφοδιάζουν την αγορά
Να θεσπιστεί υποχρεωτική, e-συνταγογράφηση στη θετική λίστα

Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Επένδυσε 70 εκατ. ευρώ στις κλινικές δοκιμές

4/12/2022 8:26:24 μμ
Και γιόρτασε 25 χρόνια λειτουργίας του Ερευνητικού της Κέντρου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης, η Φαρμασέρβ-Λίλλυ γιόρτασε τα 25 χρόνια Έρευνας και Ανάπτυξης του Ερευνητικού της Κέντρου, με απονομή αριστείων και διακρίσεων σε κορυφαίους ερευνητές που συνεργάστηκαν με το Κέντρο, συνεισφέροντας σε τοπικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις και πρωτιές.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Διονύσιος Φιλιώτης, στο καλωσόρισμά του τόνισε: «Υπέρτατος στόχος είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών θεραπευτικών επιλογών για τους ασθενείς. Στα 25 χρόνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, επενδύθηκαν περισσότερα από 70 εκ. €, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών, τα οποία ενίσχυσαν τα ερευνητικά κέντρα της χώρας μας, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ιωάννης Χονδρέλης, το Κέντρο έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 2.500 Έλληνες επιστήμονες σε 1.300 ερευνητικά κέντρα, στο πλαίσιο διεξαγωγής 143 ερευνητικών προγραμμάτων για τη διερεύνηση 36 ερευνητικών μορίων σε 11 θεραπευτικές κατηγορίες και τη συμμετοχή πάνω από 16.000 ασθενών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος στο χαιρετισμό του επικεντρώθηκε στη σημασία του κοινού μετώπου Πολιτείας, φαρμακευτικών εταιρειών, επιστημόνων και Ενώσεων Ασθενών για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, ενώ αναφέρθηκε και στο ρόλο της Φαρμασέρβ-Λίλλυ στην καινοτομία και την έρευνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτικής και Πολιτειακής ηγεσίας, της Εκκλησίας, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, των Ενώσεων Ασθενών, του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου και η Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum Greece Agata Jakoncic, καθώς και του ευρύτερου επιχειρηματικού κόσμου.

Κλείνοντας την εκδήλωση και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Φαρμασέρβ-Λίλλυ, Σπύρος Φιλιώτης, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του Κέντρου, υπογράμμισε την προσήλωση της εταιρείας στον άνθρωπο και στην Κλινική Έρευνα. «Μέσα από αυτήν τη φιλοσοφία, προβάλλεται η Ελλάδα στο εξωτερικό», τόνισε και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να προχωρήσουν από κοινού προς το στόχο αυτό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ερευνητικές προσπάθειες από Sanofi, Regeneron, AstraZeneca και Roche
Προσέφερε είδη υγιεινής που θα καλύψουν ανάγκες παιδιών για περισσότερο από ένα χρόνο


Σχετικά άρθρα

Βράβευση της ΒΙΑΝΕΞ για τη διαχρονική της προσφορά στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Η βράβευση δόθηκε από το ΕΚΠΑ σε ειδική εκδήλωση
Pfizer Hellas Band: Μια ιδιαίτερη εορταστική μουσική βραδιά
Από την Emfasis Foundation και το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Συνδυαστικά εμβόλια γρίπης & Covid-19 ετοιμάζουν μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες
Ενώ προβλέπουν ότι ο εμβολιασμός κατά του Sars-Cov-2 θα γίνει ετήσιος