Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακοποιός φροντίζει καθημερινά τα αδέσποτα ζώα

20/2/2019 4:14:16 μμ
Τοποθετεί καθαρά μπολάκια με φαγητό και νερό έξω από το φαρμακείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καθαρά μπολάκια με φαγητό και νερό για τα αδέσποτα ζώα της πόλης εξασφαλίζει καθημερινά ένα φαρμακείο στην Πάτρα.


Ο "Φαρμακευτικός Κόσμος" μίλησε με τον φαρμακοποιό που έχει πάρει αυτή την όμορφη πρωτοβουλία, ο οποίος ζήτησε να μη δημοσιευτεί το όνομά του ούτε η επωνυμία του φαρμακείου, για να τονίσει ότι η κίνηση αυτή είναι μια απλή έκφραση αγάπης και φροντίδας για τα ζώα και δεν γίνεται για να προβληθεί ο ίδιος ή για να διαφημίσει το φαρμακείο του.


Ο φαρμακοποιός έχει ξεκινήσει να παρέχει καθαρό φαγητό και νερό καθημερινά στα αδέσποτα εδώ και αρκετό καιρό, ενώ παράλληλα βοηθά στην καθημερινή σίτιση και τις ιατρικές ανάγκες περίπου 45 ζώων που εθελοντές φιλοξενούν και φροντίζουν.


Σίγουρα όμως, εξηγεί ο φαρμακοποιός, υπάρχουν πολλά περισσότερα στην πόλη. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης έχουν βοηθήσει αρκετά το έργο των ζωόφιλων της πόλης, αναφέρει ο φαρμακοποιός, και γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με κτηνιάτρους για τη στείρωσή τους.


Σύμφωνα όμως με τον ίδιο, η παιδεία των πολιτών είναι που πρέπει να αλλάξει για να περιοριστούν τα αδέσποτα ζώα στις πόλεις: να μην αγοράζουμε τα ζώα και μετά να το μετανιώνουμε και να τα παρατάμε, να τα φροντίζουμε και να τα αγαπάμε, γιατί «τα έχουμε ανάγκη όσο έχουν αυτά εμάς» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Παρόλα αυτά ο ίδιος εκτιμά ότι δεν είναι λίγοι οι πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι στα αδέσποτα και έχει δεχτεί από πολλούς πελάτες του θετικά σχόλια και τη διάθεση να προσφέρουν. Ακόμα και άνθρωποι, που γνωρίζει ότι είναι αδύναμοι οικονομικά, έχουν προσφέρει τη βοήθειά τους, «αλλά αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα, πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι για αυτό».


Μακάρι, καταλήγει ο φαρμακοποιός, να παραδειγματιστούν και άλλοι και να φτάσουμε κάποτε να μη μας κάνει εντύπωση μια απλή κίνηση αγάπης και φροντίδας…

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά