Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

ΠΦΣ: Ετοιμάζει μέτρα για τη στήριξη του μικρομεσαίου φαρμακείου
Ο Α. Βαλτάς μιλά στο f.daily για τις γιγάντιες ανισότητες ανάμεσα στα φαρμακεία
Λειτουργική και κλασική Δυτική Ιατρική: Σε τι διαφέρουν;
Γράφει ο Γιώργος Τυρογιάννης, ειδικός παθολόγος
Απεβίωσε ο Γιάννης Βλόντζος
Ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Merck Ελλάδος


Φαρμακοποιός δημιούργησε το πρώτο κανάλι για φάρμακα και ασθένειες στο YouTube

23/5/2019 9:31:56 πμ
Ο Ιωάννης Αλαφάκης, MSc συνδυάζει τη δημιουργικότητά του με τη Φαρμακευτική επιστήμη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με στόχο να κάνει πιο δημιουργική την επιστήμη του φαρμακοποιού αλλά και να ξεφύγει από τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι φαρμακοποιοί του πάγκου, ο νέος φαρμακοποιός Ιωάννης Αλαφάκης βρήκε τη δική διέξοδο δημιουργώντας το πρώτο στην Ελλάδα φαρμακευτικό κανάλι στην πλατφόρμα του YouTube με την ονομασία PharmaScribe

Πρόκειται για ένα κανάλι το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία whiteboard και με απλό και κατανοητό τρόπο δίνει χρήσιμες πληροφορίες για πολλές φαρμακευτικές ουσίες αλλά και ασθένειες. Χρησιμοποιώντας τη δική του φωνή ο 35χρονος φαρμακοποιός έχει ανεβάσει πλήθος από επιστημονικά βίντεο τα οποία έχουν προσελκύσει περισσότερους από 150 χιλιάδες ψηφιακούς θεατές.

Όπως εξηγεί στο f.daily o Ι. Αλαφάκης «μέσω από αυτά τα επιστημονικά video βγάζω τη δημιουργικότητά μου καθώς ένιωθα πως είχα βαλτώσει. Ήθελα να κάνω δημιουργική την επιστήμη που σπούδασα… την οποία έβλεπα να πεθάνει πίσω από τον πάγκο του φαρμακείου».


Τα βίντεο που δημιουργεί ο φαρμακοποιός έχουν διάρκεια μερικών λεπτών και οι πληροφορίες που χρησιμοποιούνται είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες. Είναι ενδεικτικό ότι για να δημιουργηθεί το video το οποίο αναφέρεται στη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη χρειάστηκε ένα ολόκληρος μήνας δουλειάς. «Είναι η δική μου αναζήτηση που στόχο έχει να ενημερώνει τους φαρμακοποιούς, τους φοιτητές αλλά και το κοινό απλά και κατανοητά για φάρμακα και ασθένειες με τρόπο που να ξεφεύγει από το επιστημονικό δόγμα. Επιπλέον, θέλω να δώσω ένα πρόσθετο κίνητρο σε κάποιους φοιτητές και να τους εμπνεύσω να ασχοληθούν με την επιστήμη».


Ο φαρμακοποιός εξηγεί ότι η εγγραφή στο κανάλι είναι δωρεάν και στέλνει το μήνυμα σε όλους πως ακόμη και αν στη ζωή μας βρεθούμε να κάνουμε μια δύσκολη και σκληρή δουλειά μπορούμε τουλάχιστον να είμαστε δημιουργικοί και χρήσιμοι για τον εαυτό μας και τους άλλους. Ο Ιωάννης Αλαφάκης είναι 35 χρονών, σπούδασε Φαρμακευτική στην Περούτζια, έκανε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Υγείας στη Ρώμη και διατηρεί το φαρμακείο του στην περιοχή κοντά στον αερολιμένα της Ρόδου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο φαρμακοποιός Νατάλε Θεοφανόπουλος-Πέζερ
Οι ειδικοί απαντούν για τη σωστή χορήγηση φαρμάκων στα κατοικίδια


Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Ετοιμάζει μέτρα για τη στήριξη του μικρομεσαίου φαρμακείου
Ο Α. Βαλτάς μιλά στο f.daily για τις γιγάντιες ανισότητες ανάμεσα στα φαρμακεία
32ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΟΣΦΕ:
Διοργανώνεται στις 15-16 Ιουνίου στη Λίμνη Πλαστήρα
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα δώσει την οριστική λύση για τα αναλώσιμα του διαβήτη
Και για το αν θα χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία
Έρχονται απολύσεις προσωπικού στα διευρυμένα φαρμακεία
Αναστάτωση προκάλεσε η άμεση εφαρμογή του νέου νόμου για τη λειτουργία τους