Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακοποιοί: Συμμετέχουν στην εκστρατεία με τον κωδικό ΜΑΣΚΑ -19

24/4/2020 2:55:41 μμ
Κατά της ενδοοικογενειακής βίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η κακοποίηση των γυναικών και των παιδιών, αλλά και γενικότερα η ενδοοικογενειακή βία έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τον COVID-19. Ως γνωστόν τα φαρμακεία στη χώρα μας έχουν τεράστια διασπορά, από το πιο μικρό χωριό στις δυσπρόσιτες περιοχές, έως τα πιο κεντρικά σημεία των μεγαλουπόλεων, όντας κατ' αυτόν τον τρόπο προσβάσιμα από όλους τους πολίτες και άρα και από τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Ειδικά την περίοδο της πανδημίας που βιώνουμε, η επίσκεψη στο φαρμακείο είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους δικαιούνται οι πολίτες υπό όρους έξοδο από το σπίτι.


Ο ΠΦΣ θέλει να συνδράμει στην ενθάρρυνση των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας να κάνουν χρήση του διεθνούς κωδικού Μάσκα-19 κατά τη συνομιλία τους με τον φαρμακοποιό τους.


Με υπευθυνότητα και διακριτικότητα, οι συνάδελφοι ανά την επικράτεια θα παροτρύνουν και θα κατευθύνουν τα θύματα αυτά να αναφέρουν το περιστατικό στους αρμόδιους φορείς και αρχές, δίδοντάς τους τα στοιχεία επικοινωνίας (Γραμμή SOS 15900, ηλεκτρονική επικοινωνία στο email sos15900@isotita.gr, 'Αμεση Δράση (100), τοπικό αστυνομικό τμήμα), ή δίδοντας στα θύματα ένα ειδικό έντυπο με τον κωδικό Μάσκα-19, στο οποίο θα αναγράφουν τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνα ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας), θα το υπογράφουν και θα το παραδίδουν στον φαρμακοποιό, ο οποίος θα το προωθεί εν συνεχεία άμεσα στους αρμόδιους φορείς και αρχές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη