Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακοποιοί: Σε αναμμένα κάρβουνα για τη Medtronic, ζητούν εξηγήσεις από τον ΕΟΠΥΥ

11/2/2019 4:30:00 μμ
Είναι παράνομο να πουλάς αναλώσιμα για το διαβήτη εκτός φαρμακείων, αναφέρει ο Κώστας Λουράντος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι φαρμακοποιοί της Αττικής μετά την απόφαση της εταιρείας Medtronic να ανοίξει κατάστημα λιανικής πώλησης αναλώσιμων για το διαβήτη στο κέντρο της Αθήνας.

Μπορεί η ίδια η εταιρεία με δηλώσεις της στον Φαρμακευτικό Κόσμο να ξεκαθαρίζει πως το κατάστημα που λειτουργεί στον Πύργο Αθηνών θα διακινεί αποκλειστικά τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται για τις αντλίες έγχυσης ινσουλίνης της Medtronic, όμως οι πλειονότητα των φαρμακοποιών εκτιμά ότι με αυτή την επιχειρηματική κίνηση ανοίγει η κερκόπορτα διακίνησης προϊόντων που μέχρι σήμερα την αποκλειστικότητά τους την είχε το φαρμακείο.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος με επείγον έγγραφό του προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητά διευκρινίσεις αναφέροντας πως «δεχθήκαμε έντονες διαμαρτυρίες από μέλη μας ότι η εταιρεία MEDTRONIC(DIABETESSHOP) διακινεί απευθείας προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού σας, αναλώσιμα σακχαρώδη διαβήτη, βάσει σύμβασης που έχει συνάψει μαζί σας από το 2017. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε αν πράγματι έχετε συνάψει σύμβαση με την εν λόγω εταιρεία ή αν έχει πέσει στην αντίληψη σας η δραστηριότητα της αυτή, δεδομένου ότι βάσει ΦΕΚ Β 2198/2009 (ΔΥ8Δ/ΓΠ οικ. 130648), άρθρο 25, παρ. 2, τα in vitro ιατροτεχνολογικά προϊόντα, διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία».

Ακόμη όμως και αν το συγκεκριμένο κατάστημα διακινεί αποκλειστικά τα αναλώσιμα για τις αντλίες έγχυσης ινσουλίνης-μέσω των φαρμακείων που έχει σύμβαση- αυτό είναι παράνομο, διευκρινίζει ο Κώστας Λουράντος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις εκπροσώπων του κλάδου για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό
Μόνο το Mounjaro κατέγραψε 125% άνοδο






Σχετικά άρθρα

Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ