Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φαρμακοποιοί παραπέμπουν πιθανούς καρκινοπαθείς για εξετάσεις

11/1/2023 10:54:36 μμ
Νέο πιλοτικό πρόγραμμα στην Αγγλία με στόχο την έγκαιρη διάγνωση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε 40 φαρμακεία της Αγγλίας ξεκινάει αυτόν το μήνα ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα του NHS, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση καρκινοπαθειών. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι φαρμακοποιοί που εντοπίζουν στους πελάτες τους πιθανά συμπτώματα καρκινοπάθειας (π.χ. επίμονος βήχας για περισσότερες από 3 εβδομάδες, δυσκολία στην κατάποση, αιματουρία κ.ά.) μπορούν να τους παραπέμπουν για σχετικές διαγνωστικές εξετάσεις, χωρίς να απαιτείται από τους ασθενείς να δουν τον γενικό τους γιατρό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Pharmaceutical Journal, η επιλογή των φαρμακείων γίνεται από βρετανικούς οργανισμούς για τον καρκίνο και στόχος είναι από το Μάρτιο ή τον Απρίλιο να προστεθούν περισσότερα φαρμακεία στο πρόγραμμα.

Ο κλάδος των φαρμακοποιών της χώρας δηλώνει ικανοποιημένος από το πρόγραμμα, που αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί ο κλινικός ρόλος του φαρμακείου στην έγκαιρη διάγνωση.
«Αυτή η πρωτοβουλία βασίζεται στις δεξιότητες του άρτια καταρτισμένου εργατικού δυναμικού των φαρμακείων και στο γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν καλά τους ασθενείς τους και τους βλέπουν τακτικά», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Εθνικού Φαρμακευτικού Συλλόγου (NPA), προσθέτοντας πως τα φαρμακεία χρειάζονται απεγνωσμένα χρηματοδότηση για να παραμείνουν ανοικτά, αυτό όμως δεν πρέπει να εμποδίσει τη διερεύνηση για νέες υπηρεσίες. «Με την κατάλληλη χρηματοδότηση, προγράμματα όπως αυτό θα μπορούσαν να επεκτείνουν την προσφορά φαρμακείων στην κοινωνία τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο ίδιος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)