Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Νέα παρτίδα 700 χιλιάδων αντιγριπικών εμβολίων τις προσεχείς ημέρες
Σύμφωνα με τον Θ. Παπαθανάση, οι ελλείψεις τους παραμένουν πρόβλημα για τα φαρμακεία
ΦΥΚ: Η διανομή τους από τα φαρμακεία επεκτείνεται και για τα φάρμακα αυτοάνοσων παθήσεων
Ανακοίνωση από τη Γραμματεία Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.
Προκλήσεις στην αποθήκευση, μεταφορά και διανομή των υπό ανάπτυξη mRNA εμβολίων για την COVID-19
Δρ Έλενα Μουρελάτου, Λέκτορας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

«Φαρμακοποιοί και φαρμακεία για μια άλλη πολιτική στην υγεία»

6/6/2013 2:04:07 μμ
Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Φαρμακοποιών στο Alter Summit.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΑκολουθεί το κείμενο από την Πρωτοβουλία Φαρμακοποιών που συμμετέχει στο Alter Summit:


"Συμμετέχουμε στη συνάντηση των πολιτιστικών και δημοκρατικών κινημάτων της Ευρώπης!

Συμμετέχουμε στον κοινό αγώνα των λαών της Ευρώπης για τη Δημοκρατία, την ευημερία και όχι την Ευρώπη της φτώχειας!

Συμμετέχουμε στην προβολή και την ανάδειξη των οραμάτων της Δημοκρατικής Ευρώπης, για την ευημερία των λαών της ηπείρου, που η Ελλάδα της δώρισε το όνομα.

Τα κοινωνικά κινήματα και οι επαναστάσεις, στην ιστορία της, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής επανάστασης, εμπεριείχαν το γονίδιο του πολιτισμού κ αι της Δημοκρατίας!

Γι? αυτό συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις συμβολικά και ουσιαστικά!

Η κυρίαρχη επιδίωξη της πλουτοκρατίας , με υποστηριχτή την κυβέρνηση και σε συμφωνία με την τρόικα και το μόρφωμα της Ε.Ε., είναι η συγκέντρωση του φαρμακευτικού κεφαλαίου σε ολιγοπώλια. Αυτό επεκτείνεται από την παράγωγη έως τη λιανική πώληση του φάρμακου!

Αντιστεκόμαστε στη φτώχεια και τις οριακές συνθήκες επιβίωσης του Ελληνικού φαρμακείου!

Συμμετέχουμε με ταυτότητα υπεύθυνων κοινωνικών μελών, υγειονομικών επιστημόνων που στήριξαν διαχρονικά την πρωτοβάθμια περίθαλψη των συμπολιτών μας!

Συμμετέχουμε σαν κίνημα φαρμακοποιών και φαρμακείων της Ελλάδας, γιατί είμαστε μέρος των κοινωνιών της Ευρώπης που πλήττονται από την επίθεση της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου! Σαν κοινωνική ομάδα που προκαλείται και απαξιώνεται συνεχώς και αδιάκοπα από τροϊκανούς και εγχώριους οικονομικούς «δικαστικούς επιμελητές», εξωθεσμικούς παράγοντες, που ο μοναδικός στόχος τους είναι το κέρδος, το κέρδος και η στέρηση του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων,

με συνέπεια να τους απαγορεύεται η συμμετοχή και σε άλλες δημιουργικές επιλογές που θα τους έφερναν πιο κοντά στην ευημερία!

Το περιβάλλον που διαμορφώνεται από την επίθεση αυτή θα δημιουργήσει συνθήκες που δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον την επιστροφή, όχι μόνο στην ποιότητα της ζωής μας και των συμπατριωτών μας αλλά και την επανάκτηση της επιστημονικής οντότητας και εξειδικευμένης κοινωνικής προσφοράς μας!

Συμμετέχουμε για να διασφαλίσουμε το μέλλον και το θεσμικό ρόλο του ελληνικού φαρμακείου στο σύνολό του!

Συμμετέχουμε σαν κοινωνική ομάδα ειδικών επιστημόνων που καθημερινά με την προσωπική μας παρουσία, με τα εφόδια της φιλοσοφίας και επιστήμης της Ιπποκρατικής Ιατρικής, του Γαληνού, των σύγχρονων ειδικών γνώσεων, συνεισφέρουμε στους συνανθρώπους μας μέσα από τη διαχείριση των ατομικών φαρμακείων και συνεταιριστικών επιχειρήσεών μας και σε οργανική συνεργασία με το δημόσιο Σύστημα Υγείας!

Συμμετέχουμε και αντιστεκόμαστε, γιατί μέσα από αυτή την πρόσφορα, αντλούμε τα μέσα για να ζουν οι οικογένειές μας και το προσωπικό, όσα φαρμακεία απασχολούν!

Συμμετέχουμε για να καταγγείλουμε τη λεηλασία που επιχειρούν κύκλοι ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, ευρωπαίων και άλλων κεφαλαιοκρατών, κατά των φαρμακείων της χώρας μας αλλά και άλλων χωρών του νότου της Ευρώπης!

Για να αντισταθούμε στην αρπαγή των προσπαθειών μιας ολόκληρης ζωής, στον αφανισμό των ατομικών μονάδων φαρμακείων που είναι συνυφασμένες με τις κοινωνικές δομές της Ελλάδας!

Για να προστατέψουμε το αυτοδημιούργητο έργο μας ,την αυτονομία της προσωπικής, ιδεολογικής και επιστημονικής παρουσίας του καθενός από μας, τη συλλογική, παραγωγική και δημιουργική προσπάθεια των συμπατριωτών μας αλλά και των ευρωπαίων συμπολιτών μας!

Για να αποτρέψουμε τη θεσμική απαξίωση της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας των πολιτών!

Στο κάλεσμα αυτό έχουμε θέση όλοι, μικρά και μεγάλα φαρμακεία , εργαζόμενοι στα φαρμακεία, εργαζόμενοι στους συνεταιρισμούς, για να στείλουμε ένα μήνυμα συμπόρευσης σε κοινούς δημοκρατικούς στόχους!

Από το κάλεσμα εξαιρείται ο Μπαρόζο γιατί δεν υπάρχει θέση για φωτογράφιση!"


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.Σ.Α.

ΑΘΗΝΑ 4/6/2013


Πηγή: farmakopoioi.blogspot.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αλληλοκατηγορίες λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές
Απευθύνεται σε όσους θέλουν να διαθέσουν εξοπλισμό για τον κορονοϊό


Σχετικά άρθρα

Νέα παρτίδα 700 χιλιάδων αντιγριπικών εμβολίων τις προσεχείς ημέρες
Σύμφωνα με τον Θ. Παπαθανάση, οι ελλείψεις τους παραμένουν πρόβλημα για τα φαρμακεία
ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ: Live εκπαιδευτικό σεμινάριο για φαρμακοποιούς
Και τα δεδομένα των ΜΣΑΦ και της Ιβουπροφαίνης στη νόσο Covid-19
Φαρμακεία: Αυξήθηκαν πάνω από 40% οι πωλήσεις εμβολίων
Τις πρώτες βδομάδες του Οκτωβρίου