Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακοποιοί, γιατροί και οδοντίατροι στην απεργία

7/2/2008
Ανακοίνωση των επαγγελματικών φορέων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Tη συμμετοχή των φαρμακοποιών της χώρας στην απεργία που έχουν προκηρύξει για τις 13 Φεβρουαρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.).

Στη συνεδρίαση του Π.Φ.Σ. αποφασίστηκε ακόμη να βοηθηθεί η απεργία των φαρμακοποιών με αφίσες και με ραδιοφωνικά σποτ ιδιαίτερα στην επαρχία, με έξοδα του συλλόγου, να σταλεί ενημερωτικό υλικό για να στηρίζεται το θέμα σε ΜΜΕ και γενικά να προωθηθεί η κινητοποίηση των τοπικών συλλόγων.

Επίσης, μετά τους γιατρούς και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.), η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (Ε.Ο.Ο.) ανακοίνωσε χθες τη συμμετοχή των οδοντιάτρων στην απεργία.

Η απόφαση για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων λήφθηκε έπειτα από τη συνάντηση του συντονιστικού των προς ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων με την υπουργό απασχόλησης κα. Φάνη Πετραλιά, από την οποία –σύμφωνα με τους επαγγελματικούς φορείς– «ουδέν νεότερο προέκυψε».

Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των υπό ενοποίηση ταμείων (Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας) στις 6/2 έχει ως εξής:

«Η Υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, με τα όσα υποστήριξε κατά τη σημερινή συνάντησή μας, επιβεβαίωσε ότι ούτε εφικτή ούτε σκόπιμη είναι η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία, κατά τη γνώμη μας, αποβλέπει στην δήμευση των αποθεματικών.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, διότι διάλογος που προϋποθέτει γραπτές προτάσεις δεν υπήρξε στο ελάχιστο και αυτό είναι βαρύτατη προσβολή κατά της Δημοκρατίας, του επιστημονικού κόσμου της χώρας, των δημοσιογράφων και της κοινωνίας.

Εμμένουμε σταθερά στις θέσεις μας, οι οποίες είναι δίκαιες και ρεαλιστικές και έρχονται σε αντίθεση με τη λογική της Κυβέρνησης, που με τρόπο πρόχειρο προσπαθεί να καλύψει δικές της επικοινωνιακές ανάγκες, χάριν της δήθεν μεταρρύθμισης.

Προς τούτο προγραμματίζεται νέα συνάντηση για λήψη αποφάσεων.» 


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
Περιγράφεται σε πρόσφατη έκθεση της FIP






Σχετικά άρθρα

Η ανταπόκριση των φαρμακοποιών σε φυσικές καταστροφές και έκτακτες ανάγκες
Περιγράφεται σε πρόσφατη έκθεση της FIP
Νέες λύσεις για τις ελλείψεις φαρμάκων προτείνει ο ΦΣΘ στον πρωθυπουργό
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, ενόψει της 89ης ΔΕΘ
Κ. Μανωλόπουλος: Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου του Φ.Σ. Αττικής
Αρκετές οι εκκρεμότητες που συσσωρεύτηκαν τους προηγούμενους μήνες, αναφέρει
Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR