Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Φαρμακοποιοί ΕΟΠΥΥ Αιγίου: "Δικαιούμαστε κι εμείς το επίδομα των υγειονομικών"

11/12/2021 6:35:27 μμ
Έντονες διαμαρτυρίες σε επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Αγανακτισμένο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αγανακτισμένοι δείχνουν να είναι οι εργαζόμενοι στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Αιγίου λόγω της «αδικίας» που βιώνει ο κλάδος τους σε σύγκριση με τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας του ΕΣΥ.

Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, την οποία δημοσιεύει το alphapatras.gr, ζητούν να λάβουν το έκτακτο επίδομα που δόθηκε στους υγειονομικούς λόγω πανδημίας, διότι θεωρούν πως όλοι οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα του φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ ανήκουν σε δομή υγείας του υπουργείου.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Εν μέσω πανδημίας είμαστε στην πρώτη γραμμή, δεν μένουμε σπίτι, αλλά εργαζόμαστε σε φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, σημεία, γραφεία ΕΟΠΥΥ και παραδίδουμε φάρμακα υψηλού κόστους έγκαιρα και με ασφάλεια στους χιλιάδες ασθενείς».

Τονίζουν μάλιστα ότι όλο αυτό το διάστημα έχουν καταφέρει να φέρουν εις πέρας «το έργο τριών μηνών μέσα σε λίγες μέρες», ενώ βρίσκουν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν για το ακατάλληλο περιβάλλον εργασίας τους: «Και όλα αυτά, με πλημμελή υγειονομικά μέτρα και μέσα ασφάλειας, στεγασμένα σε ακατάλληλους χώρους, υποστελεχωμένα από προσωπικό, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς τηλέφωνα επικοινωνίας πολλές φορές».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας
Χιλιάδες οι ασθενείς στη χώρα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό