Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός


Φαρμακοποιοί & αυτοφροντίδα για την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη

23/7/2020 1:35:41 μμ
'Αποψη του Duarte Santos, Προέδρου PGEU
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


"Διαχρονικά τα συστήματα υγείας αντιμετωπίζουν αυξανόμενους περιορισμούς στους πόρους τους, γεγονός που επιδεινώθηκε από την πανδημία της COVID-19 και αποτελεί πραγματική απειλή για τη βιωσιμότητά τους και για τη δημόσια υγεία. Η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής, η πρόληψη ασθενειών και οι συμπληρωματικές παρεμβάσεις υγείας αποδεικνύονται ως οικονομικά αποδοτικές λύσεις, αλλά απαιτούν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τους ασθενείς.


Τα φαρμακεία και η αυτοφροντίδα «πάνε μαζί» πάντα λόγω της προσβασιμότητας και της εγγύτητάς τους με την κοινωνία. Οι φαρμακοποιοί διαθέτουν τα προσόντα για να ενισχύσουν τους πολίτες να λαμβάνουν τις δικές τους ενημερωμένες αποφάσεις για την υγεία τους, παρέχοντας παράλληλα βασικές παρεμβάσεις υγείας, όπως είναι η πρόληψη οξέων νόσων, η διαχείριση χρόνιων παθήσεων, η φαρμακευτική συμβουλή για κοινές ασθένειες και προώθηση της παιδείας στην υγεία.


Η ευκολία, η ικανότητα και οι υπηρεσίες που παρέχουν τα φαρμακεία έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του πληθυσμού και προσφέρουν τα σωστά εργαλεία για τη μείωση του φόρτου των συστημάτων υγείας και για τη βελτίωση της αποτελεσματικής διαχείρισης της υγείας από τους ασθενείς. Σε περιόδους χαράς ή δυσκολιών, ηρεμίας ή αβεβαιότητας, οι φαρμακοποιοί είναι πάντα εκεί για τους ανθρώπους, όποτε τους χρειάζονται".


Το άρθρο συντάχθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Εταιρειών Προϊόντων Αυτοφροντίδας (AESGP) για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτοφροντίδας στις 24 Ιουλίου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ήδη 100 κιλά ιατροφαρμακευτικού υλικού έχουν παραδοθεί σε νησιά
Για να εξασφαλίσει πρόσβαση στη ρεμδεσιβίρη για τη θεραπεία της COVID-19