Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Φαρμακευτικοί κολοσσοί καταδικάζουν τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

11/1/2021 5:14:43 μμ
Δεν εκπροσωπεί την Αμερική που παλεύουμε να προστατεύσουμε, αναφέρουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ηγεσία και στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών στις ΗΠΑ καταδικάζουν την εξέγερση υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο και σε επίσημες και μη δηλώσεις τους καλούν για ενότητα και δημοκρατία.

Η επίσημη φωνή όμως της Ένωσης Βιομηχάνων των ΗΠΑ (National Association of Manufacturers - NAM), η οποία εκπροσωπεί συλλόγους φαρμακευτικών και βιοτεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Pfizer, η Merck, η Johnson & Johnson, η Eli Lilly και άλλες, τοποθετήθηκε με τα πιο σκληρά λόγια και υποστηρίζει την απομάκρυνση του τωρινού προέδρου των ΗΠΑ από το αξίωμά του.

«Σε όλο αυτό το αποτρόπαιο επεισόδιο, ο Τραμπ ενθαρρύνθηκε από μέλη του κόμματός του και έβαλε λάδι στη φωτιά της δυσπιστίας του κόσμου που προκάλεσε το βίαιο θυμό. Αυτό δεν είναι νόμος και τάξη. Αυτό είναι χάος. Είναι νόμος του όχλου. Είναι επικίνδυνο», αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΑΜ Jay Timmons και καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να επικαλεστεί την 25η τροπολογία για τη διατήρηση της δημοκρατίας και να καθαιρέσει τον Τραμπ. 

Παράλληλα ο σύλλογος των βιοτεχνολογικών εταιρειών επαναλαμβάνει στο twitter τη φράση του Timmons στην ίδια δήλωση: «Αυτό δεν είναι το όραμα της Αμερικής, το οποίο εργαζόμαστε σκληρά για να προστατεύσουμε. Προσπαθούμε να ξαναχτίσουμε την οικονομία μας και να σώσουμε ζωές. Αλλά τίποτα από αυτά δεν θα έχουν σημασία, αν οι ηγέτες μας αρνηθούν να υπερασπιστούν την Αμερική και τη δημοκρατία μας».

Στο twitter εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα γεγονότα και ο πρόεδρος & CEO της Pfizer Albert Bourla και o πρόεδρος & CEO  της Johnson & Johnson Alex Gorsky:
  • Albert Bourla: «Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να ζήσουν σε μια χώρα που κυβερνάται από ένα κράτος δικαίου. Η Αμερική πρέπει να συνεχίσει να είναι μια τέτοια χώρα. Τώρα είναι η ώρα να είμαστε ενωμένοι, να βρούμε τρόπους να κατανοήσουμε τις διαφορές μας και να λύσουμε τα προβλήματά μας εποικοδομητικά. Είτε είμαστε ρεπουμπλικάνοι είτε δημοκράτες, συντηρητικοί ή φιλελεύθεροι, όλοι έχουμε ένα ρόλο να διαδραματίσουμε στη λειτουργία της δημοκρατίας. Περιμένουμε να έρθουν καλύτερες ημέρες».
  • Alex Gorsky: «Ως Αμερικανός, συνάδελφος δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων της J&J σε αυτή τη χώρα, βετεράνος του στρατού που υπηρέτησε εκτός συνόρων για την προστασία της δημοκρατίας νιώθω συντριβή από την επίθεση που δέχτηκαν οι ελεύθερες, δίκαιες και ειρηνικές εκλογές που η χώρα μας υποστηρίζει από την ίδρυσή της. Τώρα πρέπει να σταθούμε δίπλα-δίπλα και όχι ενάντια και να χαράξουμε την πορεία μας προς ένα καλύτερο και υγιέστερο μέλλον».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την προστασία από τα κουνούπια και τον Ιό του Δυτικού Νείλου


Σχετικά άρθρα

Amgen: Εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή φαρμάκων
Επεκτείνοντας τη συμφωνία της με την Amazon
Διπλή βράβευση για τη ΜΕΓΑ στα Circular Economy Awards 2023
Διακρίθηκαν οι πρακτικές της για την κυκλική οικονομία
Τα πιο κερδοφόρα φάρμακα το 3ο τρίμηνο του 2023
Και οι δύο εταιρείες που σημείωσαν σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις τους