Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

Φαρμακευτικοί κολοσσοί δεν επιθυμούν κέρδη από τα εμβόλια COVID-19

2/10/2020 1:12:02 μμ
Δηλώσεις της Emma Walmsley, CEO της GlaxoSmithKline
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η πανδημία αποτελεί μια ευκαιρία για τη φαρμακευτική βιομηχανία να αλλάξει θετικά την αντίληψη του κοινού απέναντί της. Αυτό είναι το μήνυμα της Διευθύνουσας Συμβούλου της GlaxoSmithKline, Emma Walmsley, η οποία δήλωσε πως η εταιρεία της δεν σκοπεύει να βγάλει κέρδη από το εμβόλιο COVID-19 που αναπτύσσει με τη Sanofi, κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου
 Όπως διευκρίνισε η Walmsley, η GSK θα επανεπενδύσει τυχόν βραχυπρόθεσμα κέρδη σε projects ετοιμότητας για την πανδημία.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται και άλλες εταιρείες, σύμφωνα με το fiercepharma. com, όπως η AstraZeneca και η Johnson & Johnson, που επίσης διεξάγουν προχωρημένες κλινικές μελέτες σε εμβόλια κατά της COVID-19.

Σύμφωνα με όσα είπε η Walmsley, σε ομιλία της στην εκδήλωση Helen Alexander Memorial Lecture «Women on Business», ποτέ μέχρι σήμερα ο κόσμος δεν έχει θεωρήσει τη φαρμακοβιομηχανία ως πιο σημαντική και τώρα είναι η ώρα να βελτιώσει τη φήμη της, εφόσον οι εταιρείες πετύχουν με υπευθυνότητα το στόχο για την εύρεση θεραπειών και εμβολίων κατά της COVID-19.

Η πρόκληση σε αυτό, σύμφωνα με τη CEO της GSK, είναι να κατανοήσει ο κόσμος ότι είναι προς το συμφέρον όλων οι εταιρείες να συνεχίσουν το έργο τους με κερδοφορία.

Σύμφωνα με τις σχετικές δημοσκοπήσεις στην Αμερική, οι φαρμακευτικές εταιρείες βρίσκονταν πέρυσι τελευταίες ανάμεσα σε 25 άλλες αγορές, λόγω των πολύ υψηλών τιμών των φαρμάκων και των χρόνιων πατεντών σε πρωτότυπα φάρμακα, αν και η φαρμακοβιομηχανία έχει επανειλημμένως προσπαθήσει να πείσει το κοινό ότι οι τιμές των φαρμάκων καλύπτουν τις επενδύσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο Έρευνας & Ανάπτυξης.
Πάντως η εικόνα αυτή όντως δείχνει να αλλάζει, με το ποσοστό των Αμερικανών με θετική άποψη για τη φαρμακοβιομηχανία να ανεβαίνει στο 40% τον Απρίλιο και στο 49% το Σεπτέμβριο. Σε αυτό φαίνεται πως συνέβαλε η δέσμευση 9 CEO ότι ακολουθούν πιστά τις ηθικές και επιστημονικές αρχές στη διαδικασία ανάπτυξης των πρώτων εμβολίων κατά της COVID-19, θέλοντας να διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού σε αυτά που τελικά θα εγκριθούν.

Η Emma Walmsley δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία GSK προσφέρει το ανοσοενισχυτικό εμβόλιο AS03 σε άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν πειραματικά εμβόλια κατά του SARS-COV-2. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου τονίζει ότι το θέμα πρέπει να τεθεί άμεσα προς συζήτηση


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της
Novartis: Πρωτοποριακή συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο με το NHS
Για τη μείωση των κινδύνων της χοληστερόλης