Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Φαρμακευτικοί κολοσσοί δεν επιθυμούν κέρδη από τα εμβόλια COVID-19

2/10/2020 1:12:02 μμ
Δηλώσεις της Emma Walmsley, CEO της GlaxoSmithKline
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η πανδημία αποτελεί μια ευκαιρία για τη φαρμακευτική βιομηχανία να αλλάξει θετικά την αντίληψη του κοινού απέναντί της. Αυτό είναι το μήνυμα της Διευθύνουσας Συμβούλου της GlaxoSmithKline, Emma Walmsley, η οποία δήλωσε πως η εταιρεία της δεν σκοπεύει να βγάλει κέρδη από το εμβόλιο COVID-19 που αναπτύσσει με τη Sanofi, κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου
 Όπως διευκρίνισε η Walmsley, η GSK θα επανεπενδύσει τυχόν βραχυπρόθεσμα κέρδη σε projects ετοιμότητας για την πανδημία.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται και άλλες εταιρείες, σύμφωνα με το fiercepharma. com, όπως η AstraZeneca και η Johnson & Johnson, που επίσης διεξάγουν προχωρημένες κλινικές μελέτες σε εμβόλια κατά της COVID-19.

Σύμφωνα με όσα είπε η Walmsley, σε ομιλία της στην εκδήλωση Helen Alexander Memorial Lecture «Women on Business», ποτέ μέχρι σήμερα ο κόσμος δεν έχει θεωρήσει τη φαρμακοβιομηχανία ως πιο σημαντική και τώρα είναι η ώρα να βελτιώσει τη φήμη της, εφόσον οι εταιρείες πετύχουν με υπευθυνότητα το στόχο για την εύρεση θεραπειών και εμβολίων κατά της COVID-19.

Η πρόκληση σε αυτό, σύμφωνα με τη CEO της GSK, είναι να κατανοήσει ο κόσμος ότι είναι προς το συμφέρον όλων οι εταιρείες να συνεχίσουν το έργο τους με κερδοφορία.

Σύμφωνα με τις σχετικές δημοσκοπήσεις στην Αμερική, οι φαρμακευτικές εταιρείες βρίσκονταν πέρυσι τελευταίες ανάμεσα σε 25 άλλες αγορές, λόγω των πολύ υψηλών τιμών των φαρμάκων και των χρόνιων πατεντών σε πρωτότυπα φάρμακα, αν και η φαρμακοβιομηχανία έχει επανειλημμένως προσπαθήσει να πείσει το κοινό ότι οι τιμές των φαρμάκων καλύπτουν τις επενδύσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο Έρευνας & Ανάπτυξης.
Πάντως η εικόνα αυτή όντως δείχνει να αλλάζει, με το ποσοστό των Αμερικανών με θετική άποψη για τη φαρμακοβιομηχανία να ανεβαίνει στο 40% τον Απρίλιο και στο 49% το Σεπτέμβριο. Σε αυτό φαίνεται πως συνέβαλε η δέσμευση 9 CEO ότι ακολουθούν πιστά τις ηθικές και επιστημονικές αρχές στη διαδικασία ανάπτυξης των πρώτων εμβολίων κατά της COVID-19, θέλοντας να διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού σε αυτά που τελικά θα εγκριθούν.

Η Emma Walmsley δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία GSK προσφέρει το ανοσοενισχυτικό εμβόλιο AS03 σε άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν πειραματικά εμβόλια κατά του SARS-COV-2. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι προβλέπει η εφαρμογή του νέου Εσωτερικού Κανονισμού
Η Λίλιαν Ατσάλη, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΓΆ Παθολογικής Κλινικής του Metropolitan General εξηγεί πώς λειτουργούν






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος