Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Απλήρωτοι έμειναν αρκετοί φαρμακοποιοί του Φ.Σ. Αττικής
Δεν συμπεριλήφθηκαν στο 95% του Απριλίου
Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων με τη… σέσουλα
Τις υπόσχεται site για το οποίο θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις

Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ: Στις 150 καλύτερες σχολές του κόσμου

5/4/2023 10:14:48 μμ
Και στην 28η θέση στο επιμέρους κριτήριο της Διεθνούς Ερευνητικής Δικτύωσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης Πανεπιστημίων του Οργανισμού QS (Quacquarelli Symonds) για το 2023, η Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ ανέβηκε 50 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και βρέθηκε στις 150 κορυφαίες σχολές φαρμακευτικής παγκοσμίως, στο επιστημονικό αντικείμενο της Φαρμακευτικής - Φαρμακολογίας.

Επιπροσθέτως η επίδοσή της την κατατάσσει στην 51η θέση μεταξύ των καλύτερων φαρμακευτικών σχολών στην Ευρώπη στο εν λόγω θεματικό αντικείμενο, ενώ βρίσκεται και στην 1η θέση στην Ελλάδα μεταξύ των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων που περιλαμβάνονται στην εν λόγω κατάταξη.

Οι κατατάξεις της QS χρησιμοποιούν δεδομένα ειδικών γνωμοδοτών (peerreviews) που συλλέγονται από μεγάλο αριθμό ερευνητών, ακαδημαϊκών και εργοδοτών. Επίσης, λαμβάνουν υπόψη τον αριθμό ετεροαναφορών και την επιδραστικότητα του δημοσιευμένου έργου των καθηγητών και ερευνητών κάθε Σχολής ή Τμήματος. Πιο συγκεκριμένα βαθμολογούνται τέσσερα κριτήρια - δείκτες με διαφορετική βαρύτητα το καθένα.
  • Ακαδημαϊκή Φήμη.
  • Φήμη μεταξύ των Εργοδοτών.
  • Αριθμός ετερο-αναφορών ανά εργασία.
  • Ο δείκτης h-index είναι ένας τρόπος μέτρησης τόσο της παραγωγικότητας όσο και της επίδρασης του δημοσιευμένου έργου ενός επιστήμονα ή ερευνητή.
  • Ο δείκτης Διεθνές Δίκτυο Έρευνας (IRN) αποτελεί ένα μέτρο της αποτελεσματικότητας της δημιουργίας σταθερών ερευνητικών συνεργασιών σε κάθε ένα από τα 5 μεγάλα θεματικά αντικείμενα.
Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός ότι στο δείκτη της Διεθνούς Ερευνητικής Δικτύωσης καταλαμβάνει την 28η θέση παγκοσμίως. Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Φαρμακευτική Σχολή του Harvard. Ακολουθεί στη 2η θέση η Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Monash της Μελβούρνης, στην 3η θέση η Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Φαρμακευτικές Σχολές των Πανεπιστημίων UCL και Τζον Χόπκινς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία
Τοποθετήσεις στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες στην Ελλάδα - Έργο και προσφορά στην Υγεία»


Σχετικά άρθρα

Απλήρωτοι έμειναν αρκετοί φαρμακοποιοί του Φ.Σ. Αττικής
Δεν συμπεριλήφθηκαν στο 95% του Απριλίου
Οι φαρμακοποιοί είναι οι «φύλακες» των αντιβιοτικών για το NHS England
Ελέγχουν τις συνταγές και ενημερώνουν για τη διαχείρισή τους
Φαρμακοποιοί κατευθύνετε τους καπνιστές στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος του Δήμου Αθηναίων
Ο αντιδήμαρχος Υγείας ζητά τη συμβολή των φαρμακείων
Οι Συνεταιρισμοί διεκδικούν να γίνουν ο ισχυρός σύμμαχος των φαρμακοποιών
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΦΕ Βασίλη Μπιρλιράκη