Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Φαρμακευτικές εταιρείες ανάμεσα στις αξιολογότερες του κόσμου

10/4/2014 12:59:09 μμ
Λίστα του περιοδικού Fortune και βραβεία Best Workplaces για το 2014
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Τη λίστα με τις πιο αξιόλογες εταιρείες στον κόσμο δημοσίευσε πρόσφατα το περιοδικό Fortune για το 2014, συμπεριλαμβάνοντας 8 φαρμακευτικές εταιρείες με βάση ορισμένα κριτήρια.

Η ετήσια λίστα του αναγνωρισμένου έντυπου καταρτίζεται ύστερα από έρευνα σε χρηματοοικονομικούς αναλυτές, καθώς και σε μέλη των διοικητικών συμβουλίων και στελεχών των Fortune 1000 και Global 500, εταιρειών με έσοδα 10 δισ. δολαρίων ή περισσότερα σε 57 κλάδους επιχειρήσεων.

Οι εταιρείες βαθμολογούνται στη βάση 9 κριτηρίων:

  • Καινοτομία
  • Ποιότητα Προϊόντων και Υπηρεσιών
  • Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
  • Κοινωνική Ευθύνη
  • Ποιότητα της Διοίκησης
  • Οικονομική Ευρωστία
  • Αξία ως Μακροχρόνια Επένδυση
  • Εταιρική Χρήση Περιουσιακών Στοιχείων
  • Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα

 

Στη φετινή λίστα ανοδική πορεία είχε η Johnson & Johnson, η Roche Group, η Bristol-Myers Squibb και η Amgen, ενώ η GlaxoSmithKline παρέμεινε σταθερή στην 6ηθέση. Αξιοσημείωτη είναι πάντως η κατάταξη της AbbVie στην 8ηθέση, καθώς η ίδια βρίσκεται μόλις στον ένα χρόνο λειτουργίας ως ανεξάρτητη εταιρεία, ύστερα από το διαχωρισμό της από την Abbott Laboratories.

Ευρέως αναγνωρισμένη ως η απόλυτη παγκόσμια έκθεση καταγραφής της εταιρικής φήμης, η λίστα του Fortune ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 1983 και άρχισε να συμπεριλαμβάνει στην κατάταξής της εταιρείες από όλον τον κόσμο το 1997.

Καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

Τη λίστα των Επιχειρήσεων με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ελλάδα για τη χρονιά που διανύουμε δημοσίευσε πρόσφατα ο θεσμός Best Workplaces® 2014. Η σύνταξή της έγινε κατόπιν έρευνας για την ανάδειξη των Best Workplaces 2014 που υλοποιήθηκε από το Great Place to Work® Institute Hellas με την ακαδημαϊκή συνεργασία του ALBA Graduate Business School. Στην Ελλάδα συμμετείχαν 54 εταιρείες, ενώ το ανώνυμο ερωτηματολόγιο συμμετοχής στην έρευνα έλαβαν περίπου 11.000 εργαζόμενοι.

Η λίστα χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες μεγέθους: στις 10 καλύτερες εταιρείες με πάνω από 250 εργαζόμενους, στις 10 καλύτερες εταιρείες με 50-250 εργαζόμενους και στις 4 καλύτερες εταιρείες με 20-49 εργαζόμενους.

Η κατάταξη γίνεται με βάση την αξιολόγηση συγκεκριμένων κριτηρίων, που αφορούν την αξιοπιστία της διοίκησης, το σεβασμό προς τους εργαζομένους, το αίσθημα δικαιοσύνης και το κλίμα συντροφικότητας που υπάρχει στην εταιρεία, καθώς και την υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι. Η συνολική βαθμολογία προκύπτει κατά τα 2/3 από έρευνα μεταξύ των εργαζομένων και κατά το 1/3 από την αξιολόγηση των πρακτικών της εταιρείας.

Η Pfizer Hellas κατέκτησε τη δεύτερη θέση μεταξύ 22 συμμετοχών στην κατηγορία των εταιρειών με περισσότερους από 250 εργαζόμενους και την πρώτη θέση μεταξύ των εταιρειών του τομέα Υγείας. Στην κατηγορία των εταιρειών με 50-250 εργαζόμενους κατατάσσεται στην 6η θέση η Amgen Hellas και ακολουθεί η Roche Hellas και η Genesis Pharma στην 8η και 9η αντίστοιχα.

 


Πηγή: pmjournal.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη