Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακείο μοιράζει σουβλάκια και γλυκά αντί για φάρμακα

15/3/2022 7:23:16 μμ
Αποτελεί «πονοκέφαλο» για το Φ.Σ. Αχαΐας λόγω σωρείας παρανομιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με δύο σόμπες και καθίσματα έξω από το φαρμακείο, φαρμακοποιός στην Πάτρα κερνάει τον κόσμο που συγκεντρώνεται εκεί γλυκά από το απέναντι ζαχαροπλαστείο, σουβλάκια την Τσικνοπέμπτη, μελομακάρονα τα Χριστούγεννα, ενώ «διασκεδάζει» τους παρευρισκόμενους με μουσική «στο τέρμα». Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Το συγκεκριμένο φαρμακείο, το οποίο έχει να καταθέσει συνταγές ΕΟΠΥΥ εδώ και 7-8 μήνες, έχει παραβιάσει επανειλημμένως το ωράριο που ισχύει στην περιοχή, ανοίγοντας νωρίτερα από τις ώρες που έχουν δηλωθεί στο Σύλλογο και στην Περιφέρεια, ενώ ήταν από τα πρώτα φαρμακεία του νομού, το οποίο –παρά τις συστάσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας– διενεργούσε rapid tests χωρίς να τηρούνται πρωτόκολλα ασφαλείας.

Αυτά αποκαλύπτει στο f.daily ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Σοφιανόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι διενεργούσε τα τεστ σε οποιαδήποτε ώρα, σε συνθήκες συνωστισμού και μέσα στο φαρμακείο, «επειδή κρυβόταν». Ο Σύλλογος έχει οδηγήσει τον εν λόγω φαρμακοποιό στο Πειθαρχικό για αντιδεοντολογική συμπεριφορά αλλά και για όλες τις παραπάνω παραβιάσεις, ωστόσο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος, έχει την ανοχή της αστυνομίας (σημειώνεται ότι στο Πειθαρχικό έχει επικαλεστεί για μάρτυρα έναν αστυνομικό) και της Περιφέρειας. «Ντροπιαζόμαστε. Τα κρατικά όργανα ελέγχων είναι αναποτελεσματικά. Έχω καταγγείλει το συγκεκριμένο φαρμακείο και για άλλα θέματα που δεν είναι ανακοινώσιμα, αλλά δεν βγάζω άκρη. Ο καθένας σε αυτήν τη χώρα κάνει ό,τι του κατέβει και μένει ατιμώρητος», αναφέρει με αγανάκτηση ο Ανδρέας Σοφιανόπουλος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Χορηγεί φάρμακα, ενώ επιτρέπει τη συμβουλευτική με τον φαρμακοποιό
Θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 26 Σεπτεμβρίου


Σχετικά άρθρα

Αναπτύχθηκε ρομπότ-φαρμακείο που λειτουργεί πλήρως αυτόνομα
Χορηγεί φάρμακα, ενώ επιτρέπει τη συμβουλευτική με τον φαρμακοποιό
30cm νερό & ατελείωτα στρώματα λάσπης στα φαρμακεία της Μαγνησίας
Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
ΠΦΣ: Θα στηρίξει και με δικά του κονδύλια τα πλημμυρισμένα φαρμακεία
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας