Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακείο ανοιχτό την Κυριακή; Τι πρέπει να κάνετε

18/12/2020 12:55:55 μμ
Συστάσεις από τον ΠΦΣ, εφόσον το φαρμακείο δεν εφημερεύει
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου καλεί τους φαρμακοποιούς να περιφρουρήσουν οι ίδιοι την αργία της Κυριακής για τα φαρμακεία, ενημερώνοντας την Ελληνική Αστυνομία και τον οικείο Σύλλογό τους, αν διαπιστώσουν ανοιχτά φαρμακεία που δεν εφημερεύουν. 

Επικαλούμενος έγγραφο του Νομικού Συμβούλου του ΠΦΣ, Ηλία Δημητρέλλου που αναφέρει ότι η Κυριακή είναι θεσμοθετημένη αργία σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 1963/1991 και ότι μόνο τα εφημερεύοντα φαρμακεία επιτρέπεται να λειτουργούν τις υποχρεωτικές αργίες, τονίζει ότι «είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη και αρμοδιότητα να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να παραπεμφθεί στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο όποιος φαρμακοποιός τυχόν παραβιάσει τη φαρμακευτική νομοθεσία και λειτουργήσει το φαρμακείο του Κυριακή». 

Έτσι, προτείνει στους φαρμακοποιούς που εντοπίσουν παραβάσεις να ζητήσουν από την ΕΛ.ΑΣ. να διαπιστώσει τη λειτουργία του φαρμακείου και να αναγράψει τη διαπίστωση αυτή στο βιβλίο συμβάντων του οικείου Αστυνομικού Τμήματος ή να μεριμνήσουν ώστε να έχουν στη διάθεσή τους απόδειξη λιανικής πώλησης του φαρμακείου αυτού εκδοθείσα την εν λόγω Κυριακή, είτε και τα δύο.

«Έχοντας τα ανωτέρω αποδεικτικά στοιχεία, θα πρέπει να τα διαβιβάσετε μαζί με έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου σας (κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου σας) στην οικεία Περιφέρεια και στον Πρόεδρο του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου όπου ανήκει ο Σύλλογός σας, ώστε να υποστεί ο παραβαίνων φαρμακοποιός τις νόμιμες διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις», συμπληρώνει.

Το Δ.Σ. αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΦΣ δεσμεύεται να σταθεί δίπλα στους φαρμακοποιούς και ενάντια σε κάθε απόπειρα παράβασης της φαρμακευτικής νομοθεσίας.  
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου