Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φαρμακεία & Συνεταιρισμοί θέτουν σε προτεραιότητα τις ανάγκες των πλημμυροπαθών

12/9/2023 10:55:48 μμ
Τεράστια ευαισθητοποίηση σε όλη την Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί ανά την Ελλάδα σπεύδουν να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει από τη μεγάλη καταστροφή στη Θεσσαλία.

Ήδη ο Φ.Σ. Λάρισας εδώ και μέρες εξυπηρετεί ξεχωριστά κάθε περίπτωση ασθενούς που βρίσκεται στις δομές φιλοξενίας και δεν διαθέτει τα φάρμακά του, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων και χρημάτων. Ως σημείο συγκέντρωσης των ειδών ορίστηκε προς το παρόν η έδρα της Pharmasquare (Λεωφόρος Καραμανλή & Ευρυάλης, παλαιά Εθνική Οδός) ή στα γραφεία του Συλλόγου, ενώ έχει ανοίξει λογαριασμός για όσους μπορούν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια (Εθνική Τράπεζα IBAN GR9601103970000039748050703). Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το κοινό και τον Φ.Σ. Λάρισας, θα χρησιμοποιηθούν, με απόφαση του Δ.Σ., αποκλειστικά για τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν υποστεί καταστροφές, των κατεστραμμένων φαρμακείων και όσων χρειάζονται είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, αναφέρει η διοίκηση του Συλλόγου.

Σύσσωμος ο κλάδος θα εξασφαλίσει την τροφοδοσία των φαρμακείων

Σε νέα συνάντηση του ΠΦΣ με τους προέδρους των Φ.Σ. της Θεσσαλίας, στην οποία συμμετείχαν και οι πρόεδροι των συνεταιρισμών της περιοχής και της ΟΣΦΕ, αποφασίστηκε η λεπτομερής καταγραφή των προβλημάτων αλλά και η τροφοδοσία των φαρμακείων

Επίσης ζητήθηκε -με έγγραφο προς τον ΣΦΕΕ και τις φαρμακευτικές εταιρείες- η δυνατότητα επιστροφής και πίστωσης των φαρμάκων ψυχρής αλυσίδας που δεν μπορούν πλέον να διατεθούν, λόγω των διακοπών ρεύματος. 

Ακόμα ο ΠΦΣ εξασφάλισε την παράταση ηλεκτρονικής υποβολής συνταγών και φυσικού αρχείου μέχρι και τις 15/09/2023, ενώ ζητήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ η διαμεσολάβηση του δικτύου των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων στη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Να προωθηθεί ως εργαλείο υποστήριξης και όχι ως υποκατάστατο των φαρμακοποιών






Σχετικά άρθρα

Επιδότηση 100% σε φαρμακεία για την προμήθεια λογισμικού & παρόχου B2G
«Είναι ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε», σύμφωνα με τον Μ. Κατσαράκη
Αλλάζει το περιεχόμενο των σπουδών Φαρμακευτικής
Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα πρέπει να ισχύσει από την άνοιξη του 2026
Φ.Σ. Αττικής: Η κατάργηση του 0,8% δεν αφορά όλες τις περιπτώσεις;
Ο Σύλλογος ζητά επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας