Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φαρμακεία: Στα 10 ευρώ η διενέργεια rapid test από Δευτέρα 13/9

13/9/2021 3:49:19 μμ
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ του υπουργείου Ανάπτυξης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης τίθενται σε εφαρμογή τα νέα ανώτατα όρια τιμών για την πώληση των rapid test COVID-19 και για τις υπηρεσίες διενέργειας αυτών από κλινικές και φαρμακεία.

Ειδικότερα, σε απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β 4181/09-09-21 ορίζεται ότι το συνολικό κόστος για την πώληση του τεστ και για τη διενέργειά του σε κλινικές και φαρμακεία (μη συνυπολογιζομένου του Φ.Π.Α) είναι 10 ευρώ.

Το κείμενο της απόφασης είναι: "Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των δέκα ευρώ (10€)".

Με τη διάταξη αυτή, η οποία τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, καταργείται η προηγούμενη ρύθμιση που όριζε το συνολικό κόστος του τεστ και της δειγματοληψίας στα 20 ευρώ. Εξακολουθεί να ισχύει ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε ψήφισμά τους τάσσονται ενάντια στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
Υποχρεωτική από τις 13 Μαΐου για τους εργαζόμενους σε αυτά






Σχετικά άρθρα

Γιατροί: «Ψευδεπίγραφος ο τίτλος των φαρμακείων ως μονάδων ΠΦΥ»
Σε ψήφισμά τους τάσσονται ενάντια στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
Νέο webinar για την αντιμετώπιση των κοινών λοιμώξεων με ΜΗΣΥΦΑ φυτικής προέλευσης
Σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου, τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Νομού Έβρου και του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Στα 746 ευρώ ανά έτος ανέρχεται το ποσό του ΚΑΕΦ για φέτος
Το Δ.Σ. του ΠΦΣ προχώρησε τάχιστα στην ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης
Η ψηφιακή κάρτα εργασίας έρχεται στα φαρμακεία
Υποχρεωτική από τις 13 Μαΐου για τους εργαζόμενους σε αυτά