Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Δύο Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στους Ολυμπιακούς του Τόκυο
Ο συνδυασμός σπουδών και πρωταθλητισμού δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην πρόκρισή τους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου
Eli Lilly: Το παγκόσμιο μήνυμα που στέλνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
"Δεν είμαστε υγιείς, αλλά μπορούμε να γίνουμε"

Φαρμακεία: Οι εργαζόμενοι δικαιούνται δωρεάν self test, οι ιδιοκτήτες φαρμακείων όχι;

20/4/2021 4:53:48 μμ
Διευκρινίσεις ζητά ο ΦΣΑ από τον ΠΦΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στους δικαιούχους των δωρεάν self tests και στην υποχρέωση δήλωσης των αποτελεσμάτων στην ειδική πλατφόρμα, τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, προσθέτοντας και όσους ανήκουν στους ΚΑΔ 47.73 (Φαρμακευτικά είδη σε ειδικευμένα καταστήματα), 47.74 (ιατρικά και ορθοπεδικά είδη σε ειδικευμένα καταστήματα), 47.75 (καλλυντικά και είδη καλλωπισμού σε ειδικευμένα καταστήματα).

Αν και οι εργαζόμενοι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν τεστ για να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία εντός των φαρμακείων, την ίδια στιγμή δεν προβλέπεται δωρεάν χορήγηση στους ίδιους φαρμακοποιούς που είναι ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει έγγραφο του ΦΣΑ προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο:

Μέσα στην απίστευτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη χορήγηση των self tests, μας ενημερώσατε σήμερα ότι οι εργαζόμενοι στα φαρμακεία υποχρεούνται να κάνουν self test, τα οποία χορηγούνται δωρεάν. Είναι δυνατόν ο αυταπασχολούμενος φαρμακοποιός να πληρώνει από την τσέπη του το self test, τη στιγμή που έχουμε μετατρέψει τα φαρμακεία μας σε παράρτημα ΚΕΠ αμισθί;».

Αρκετοί φαρμακοποιοί επισημαίνουν ότι η καθημερινή επαφή με εκατοντάδες κόσμου που έχουν προσέλθει τις τελευταίες ημέρες στα φαρμακεία όλης της χώρας αποτελεί από μόνο του κίνδυνο μετάδοσης και νόσησης από την COVID-19, επομένως κρίνεται ζωτικής σημασίας ο συχνός έλεγχος όλων όσων βρίσκονται και εργάζονται εντός των φαρμακείων, ιδιοκτήτες και μη. Επίσης, αξίζει να επισημανθεί ότι το τελευταίο 48ωρο ήταν αρκετά δύσκολο για τη λειτουργία των φαρμακείων που εφημέρευσαν και διανυκτέρευσαν, καθώς οι εργαζόμενοι πολίτες κατέφυγαν τελικά σε αυτά προκειμένου να προμηθευτούν τα τεστ, παρά τις εκκλήσεις των φαρμακευτικών συλλόγων αυτό να γίνεται τις καθημερινές. Αποτέλεσμα ήταν να παρατηρηθεί σε κάποια φαρμακεία συνωστισμός.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έρχονται δεύτερα μετά την ευρεία διανομή και τα monobrands, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΣΒΑΚ, Θ. Γιαρμενίτη


Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Κατείχαν το 22,4% της αγοράς των καλλυντικών το 2020
Έρχονται δεύτερα μετά την ευρεία διανομή και τα monobrands, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΣΒΑΚ, Θ. Γιαρμενίτη
Ν. Φουτούλης: 1η Αυγούστου ανοίγει το φαρμακείο στο Καστελόριζο
Μετά από 14 χρόνια προσπαθειών από το Φ.Σ. Δωδεκανήσου
ΦΣΑ: Καλεί όλα τα μέλη του  να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση
Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο διαδικτυακά