Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φαρμακεία: Γκρίνια για τα απλήρωτα ραντεβού του προσωπικού γιατρού

16/3/2023 10:07:15 μμ
Καθημερινές προσπάθειες του ΠΦΣ ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καθημερινές προσπάθειες προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την αποπληρωμή των φαρμακοποιών για το εγχείρημα του προσωπικού ιατρού κάνει η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι επαφές ΠΦΣ - ΕΟΠΥΥ - ΗΔΙΚΑ είναι πλέον καθημερινές, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily τα ραντεβού που έχουν κλείσει οι φαρμακοποιοί για τους μήνες Δεκέμβριος-Ιανουάριος είτε παρέμειναν απλήρωτα είτε δεν έχουν εκκαθαριστεί σωστά και περιέχουν λάθος υπολογισμούς.

Για τα ραντεβού Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου - Νοεμβρίου η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες αναφέρουν πηγές του κλάδου.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των φαρμακοποιών στο εγχείρημα εγγραφής στον προσωπικό ιατρό ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και η διασύνδεση πραγματοποιείται από την πύλη της ΗΔΙΚΑ e-prescription. Ο φαρμακοποιός εισέρχεται στο Σύστημα με τους προσωπικούς του κωδικούς ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Τα ταυτοποιητικά στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα από το Μητρώο του ΑΜΚΑ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αλλάζουν τα προεπιλεγμένα πεδία της περιοχής για την αναζήτηση ιατρών. Όπως είχε ανακοινωθεί, η πληρωμή των φαρμακοποιών, ύψους 3 ευρώ ανά εγγραφή, θα γινόταν μηνιαίως με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από εξειδικευμένους ιδιωτικούς ελεγκτικούς φορείς
Η Ομοσπονδία ζητά εξηγήσεις και να ακολουθήσει ΕΔΕ για όσους εμπλέκονται


Σχετικά άρθρα

Εξαφανίστηκαν από τα ράφια αμοξικιλλίνη και παιδικά εμβόλια
Την καθημερινή αγωνία των φαρμακοποιών αναλύει η Β. Λαζαροπούλου
Στο παρά πέντε η διάταξη για τους εμβολιασμούς Covid-19 στα φαρμακεία
Ο Αδ. Γεωργιάδης στοχεύει να καλύψει και άλλα αιτήματα του κλάδου
FIP: Στοχεύει στην ισότιμη διαχείριση του πόνου μεταξύ ανδρών και γυναικών
Και παρέχει στους φαρμακοποιούς τα απαραίτητα στοιχεία και εκπαιδευτικά εργαλεία