Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακεία: Επιπλέον 900 χιλιάδες πολίτες για self tests προστίθενται αυτήν την εβδομάδα

14/4/2021 1:54:51 μμ
Ανοικτό και το ενδεχόμενο εμβολιασμού από τους φαρμακοποιούς με το εμβόλιο της J&J
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά την ταχεία εξυπηρέτηση άνω των 300 χιλιάδων μαθητών και καθηγητών λυκείου για τη δωρεάν χορήγηση self tests ανά ΑΜΚΑ, οι φαρμακοποιοί καλούνται στην επόμενη πρόκληση που είναι η εξυπηρέτηση άλλων 900 χιλιάδων εργαζομένων, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν σταδιακά στην εργασία τους έχοντας αρνητικό τεστ αυτοδιάγνωσης. Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στους δικαιούχους των δωρεάν τεστ προστίθενται εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα δε με την ίδια, αναμένεται «ιλιγγιώδης αύξηση των καθημερινών τεστ», την οποία φυσικά θα επωμιστούν οι φαρμακοποιοί.

 

Ωστόσο, στόχος της κυβέρνησης είναι «ο έγκαιρος εντοπισμός ασυμπτωματικών φορέων του ιού, γεγονός που θα συμβάλει στην αυξημένη αυτοπροστασία, τον αυτοπεριορισμό, την έγκαιρη ιχνηλάτηση και -κατ' επέκταση- στην ανάσχεση της διασποράς».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και εμβολιασμού COVID στα φαρμακεία αν τελικώς προχωρήσουν οι εμβολιασμοί με το J&J


Οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19/4/2021, σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και το ενδεχόμενο να ενταχθούν τα φαρμακεία στην εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού παραμένει ανοιχτό. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Θεμιστοκλέους.


«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, ειδικά στη φάση που θα έχουμε αυξημένες παραδόσεις, έτσι ώστε να προσθέσουμε στο δυναμικό μας και ιδιώτες γιατρούς, πολυϊατρεία, ακόμη και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τα φαρμακεία στη διενέργεια εμβολιασμών», ενώ πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες «θα προβούμε σε ανακοινώσεις ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί αυτό».

 

Προς το παρόν πάντως δεν έχει γίνει κάποιος διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και των φαρμακοποιών για το θέμα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής Κώστα Λουράντου, ο οποίος τονίζει ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί ο αιφνιδιασμός που συνέβη με τα self tests. Η καθημερινότητα του φαρμακοποιού έχει εξαντληθεί σε ακυρώσεις και προγραμματισμούς των εμβολιαστικών ραντεβού και στην τακτοποίηση των πακέτων των self tests, ενώ ο όγκος της δουλειάς που θα προκύψει με τη χορήγηση των τεστ και σε άλλους επαγγελματίες δεν θα αφήσει επιπλέον χρόνο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη