Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακεία διαφήμισαν ότι διαθέτουν ελλειπτικά φάρμακα

24/1/2023 2:00:11 πμ
Τον κώδωνα του κινδύνου για την παράνομη αυτή ενέργεια κρούει το Δ.Σ. του Φ.Σ. Πιερίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Κρούσματα» διαφημιστικών αναρτήσεων από φαρμακεία εντόπισε το Δ.Σ. του Φ.Σ. Πιερίας και θέλησε ενδεχομένως «να προλάβει τα χειρότερα», υπενθυμίζοντας στα μέλη του ότι η διαφήμιση αποτελεί παράβαση των κανόνων της φαρμακευτικής δεοντολογίας και ότι διώκεται πειθαρχικά. Με φόντο τη μεγάλη κρίση με τις ελλείψεις φαρμάκων και την αγωνία του κοινού να βρει τις απαραίτητες θεραπείες, φαίνεται πως κάποια φαρμακεία διαφήμισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι διαθέτουν ορισμένα ελλειπτικά φάρμακα και μάλιστα «χωρίς περιορισμούς», με το Σύλλογο να σπεύδει να υπενθυμίσει: «Τα φάρμακα δεν είναι "εμπορεύματα" για να τα διαφημίζουμε! Παρακαλούμε λοιπόν να είστε προσεκτικοί και να σκέφτεστε αυτό που κάνετε πριν το κάνετε!».

Στο πλαίσιο αυτό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μια αναλυτική παρουσίαση του νομικού συμβούλου του ΠΦΣ, Ηλία Δημητρέλλου σχετικά με τις διαφημίσεις των φαρμακείων και τη σχετική νομοθεσία που ισχύει. Ενδεικτικά σημειώνεται το συμπέρασμα του νομικού συμβούλου, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, ότι: «δεν επιτρέπεται η με οιονδήποτε τρόπο διαφήμιση του φαρμακείου δια διαφημιστικών-χορηγούμενων καταχωρήσεων σε ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, ιστοσελίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και στο διαδίκτυο εν γένει, στις οποίες προβάλλεται και διαφημίζεται αποκλειστικά και μόνο το φαρμακείο (αδιαφόρως αν προβάλλεται/διαφημίζεται το φυσικό κατάστημα φαρμακείου ή το ηλεκτρονικό κατάστημα)». Όπως αναφέρει στο f.daily ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθέριος Κουιμτζίδης «υπήρξαν αναρτήσεις, οι οποίες και κατέβηκαν, αλλά πρέπει να υπενθυμίζουμε τη νομοθεσία ως προληπτικό μέτρο γιατί δυστυχώς κάποιοι ξεχνούν».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοίκηση του Συλλόγου απειλεί με πειθαρχικές διαδικασίες
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα






Σχετικά άρθρα

Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα