Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακεία: Θετική έκβαση για την αποζημίωση του σκευάσματος Resurgex

13/5/2020 3:04:10 μμ
Τι πρέπει να κάνουν οι φαρμακοποιοί που υπέστησαν περικοπές αδίκως
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκος το αίτημα του ΠΦΣ ώστε οι φαρμακοποιοί που θεωρούν ότι αδίκως υπέστησαν περικοπές για το σκεύασμα Resurgex, να καταθέσουν αιτήσεις θεραπείας προς το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΠΦΣ, η θετική έκβαση για ένα πρόβλημα που αφορούσε μεγάλο μέρος των φαρμακοποιών «ήταν αποτέλεσμα της επίσκεψης του πρόεδρου του ΠΦΣ, Α. Βαλτά με μέλη του ΔΣ του ΠΦΣ, κατά την οποία συζήτησαν το πρόβλημα των περικοπών για το σκεύασμα Resurgex που αφορά σε περίπου 250 φαρμακεία».

Με την αίτηση θεραπείας οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν και όλα τα υποστηρικτικά στοιχεία (π.χ. τιμολόγιο αγοράς , υπεύθυνη δήλωση ασφαλισμένου ή οικείου του ότι παραλήφθηκε το σκεύασμα και όσα ο καθένας κρίνει για τη δική του υπόθεση ότι αποδεικνύουν τη νομιμότητα διάθεσης του προϊόντος αυτού είτε στον ίδιο τον ασθενή, είτε σε συγγενικό του πρόσωπο, είτε σε νόμιμο εκπρόσωπό τους).

Οι αιτήσεις θεραπείας που θα απευθύνονται προς το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, πρέπει να κατατεθούν μέχρι 10.6.2020.

Παράλληλα με τις αιτήσεις θεραπείας για τους φαρμακοποιούς που έχουν κληθεί να καταθέσουν στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται, ο ΠΦΣ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη νομική υποστήριξη με τη σύνταξη υπομνήματος που απαιτείται να υποβληθεί καθώς και να υποδείξει το υποστηρικτικό υλικό, τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και τους φαρμακοποιούς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακοποιοί ενθαρρύνονται να συνδεθούν και να περιηγηθούν στο σύστημα
Έχουν εξυπηρετηθεί 294 χιλιάδες αιτήματα από τον Ιούνιο του 2025






Σχετικά άρθρα

Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα