Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακεία: Θα πρέπει να επιλέξουν τη φαρμακαποθήκη που θα τα τροφοδοτεί με self tests

2/4/2021 5:49:49 μμ
Τα πρώτα 2 εκατ. self tests αναμένεται να παραληφθούν σε δύο δόσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εν αναμονή όλων των απαραίτητων διευκρινίσεων της κυβέρνησης για τον τρόπο διάθεσης των δωρεάν self tests από τα φαρμακεία προς τους πολίτες, ο ΠΦΣ έκανε γνωστό πως θα πρέπει οι φαρμακοποιοί να δηλώσουν μία μόνο φαρμακαποθήκη που θα είναι ο βασικός προμηθευτής τους για τα self tests και θα τα εφοδιάζει διαρκώς.

Τα πρώτα 2 εκατ. self tests αναμένεται να παραληφθούν σε δύο δόσεις μέχρι την ερχόμενη Τρίτη και ακολούθως αυτά θα φτάσουν στα φαρμακεία όλης της χώρας και θα ξεκινήσει η διανομή τους.

Την Παρασκευή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης, σημείωσε πως «προτεραιότητα θα έχουν οι μαθητές, οι πολίτες 18-67 ετών και έπεται η ηλικιακή ομάδα άνω των 67 ετών. Θα το παραλαμβάνει κάποιος από ένα φαρμακείο, θα γίνεται στο σπίτι και θα υπάρξει μια πλατφόρμα μέσω της οποίας θα εκδίδονται βεβαίωσεις είτε για μαθητές είτε για εργαζόμενους».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τις προτείνει η FIP προς κυβερνήσεις, κοινό και επαγγελματίες υγείας
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ
12 στρατηγικές για ισχυρότερα φαρμακεία
Τις προτείνει η FIP προς κυβερνήσεις, κοινό και επαγγελματίες υγείας
Νέο «αυτόνομο» φαρμακείο στις ΗΠΑ
Εκτελεί συνταγή και συσκευάζει φάρμακα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα