Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακεία: 20 εκατ. self tests θα διανείμουν τον επόμενο 1,5 μήνα

5/12/2021 8:01:49 μμ
Πρωτοφανής ο όγκος εργασίας για το μέσο φαρμακοποιό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με όχημα τα φαρμακεία της χώρας η κυβέρνηση θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να προμηθεύσει όλους τους ενήλικες Έλληνες που διαθέτουν ΑΜΚΑ με δύο self tests σε μια προσπάθεια ελέγχου της νόσου Covid-19 ενόψει των εορτών αλλά και μετά από αυτές για την επάνοδο στην εργασία. Στην όλη προσπάθεια θα πρέπει να προστεθούν και τα self tests που θα διατεθούν στους μαθητές το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στις σχολικές αίθουσες. 

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες ο συνολικός όγκος των τεστ που θα διατεθούν σε πολίτες όλων των ηλικιών έχει υπολογιστεί σε περίπου 20 εκατομμύρια συσκευασίες σε ένα βάθος χρόνου που δεν θα ξεπερνά τον 1,5 μήνα από σήμερα. Αν και το σύνολο του κλάδου των φαρμακοποιών συμφωνεί με την αποκλειστική διανομή των τεστ από τα φαρμακεία, εντούτοις εκφράζονται πλέον ανοικτά και πολλές αντιδράσεις καθώς η διακίνησή τους συνοδεύεται από έξτρα γραφειοκρατική εργασία που στην περίπτωση των μικρών φαρμακείων, που δεν διατηρούν επιπλέον προσωπικό, είναι βασανιστικά πολύωρη.

Πέρα από αυτό, αντιδράσεις προκαλεί και το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί δεν έχουν προς το παρόν πληρωθεί από τον περασμένο Απρίλιο με την αμοιβή των 0,22 ευρώ για τα τεστ που διένειμαν το προηγούμενο διάστημα τόσο σε μαθητές όσο και εργαζομένους. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως τα χρήματα για την αποζημίωσή τους υπάρχουν και είναι θέμα χρόνου να καταβληθούν από την κυβέρνηση, ενώ η συμμετοχή τους στη στρατηγική της κυβέρνησης για τον περιορισμό και τον έλεγχο της πανδημίας αποτιμάται ως καθοριστικής σημασίας από τα κυβερνητικά στελέχη.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

18/4/2024 2:42:20 πμSupplement Awards 2024
Διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο