Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φάρμακα ορμονικής υποκατάστασης έγιναν ΜΗΣΥΦΑ στο Ην. Βασίλειο

9/9/2022 5:02:09 πμ
Τα Boots τα πρώτα φαρμακεία που τα διακινούν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για πρώτη φορά χορηγείται στο Ηνωμένο Βασίλειο θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης χωρίς συνταγή
Σύμφωνα με το Bloomberg, τα φαρμακεία BOOTS ανακοίνωσαν ότι είναι τα πρώτα που διακινούν από τις 8 Σεπτεμβρίου στα φυσικά καταστήματα αλλά και από το e-shop αυτή τη θεραπεία. 

Συγκεκριμένα πωλείται ένα σκεύασμα των 10mg της Novo Nordisk που μέσα στο 2022 μετατράπηκε από συνταγογραφούμενο φάρμακο σε «pharmacy medicine» με απόφαση της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής MHRA. Το σκεύασμα, το οποίο αντιμετωπίζει τα κολπικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης (ξηρότητα, κνησμός), διατίθεται σε γυναίκες άνω των 50 ετών, ο κύκλος των οποίων έχει διακοπεί τουλάχιστον ένα χρόνο. 

Πριν από τη χορήγηση, ο φαρμακοποιός παρέχει στην ενδιαφερόμενη γυναίκα συμβουλευτική συνεδρία προκειμένου να διασφαλίσει ότι το φάρμακο είναι κατάλληλο για την περίπτωσή της. Σε online αγορές, η συνεδρία αυτή γίνεται ψηφιακά. «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε», αναφέρει στο Bloomberg φαρμακοποιός της αλυσίδας, η οποία ενθαρρύνει τις γυναίκες να συζητούν με τον φαρμακοποιό τους το θέμα και να λαμβάνουν εξατομικευμένη συμβουλή και συστάσεις για τη βελτίωση των συμπτωμάτων τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από συγκέντρωση απόψεων από φαρμακοποιούς και κοινό
Εκτελεί συνταγή και συσκευάζει φάρμακα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα






Σχετικά άρθρα

Κ. Λουράντος vs Απ. Βαλτάς
Εκατέρωθεν χαρακτηρισμοί για τα έργα και τις ημέρες της προεδρίας τους
Τι θα ζητήσουν οι Γάλλοι φαρμακοποιοί από τη νέα κυβέρνηση του 2027
Μετά από συγκέντρωση απόψεων από φαρμακοποιούς και κοινό
Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη