Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


FAMAR Α.Β.Ε: Αύξηση των καθαρών κερδών κατά 30,96%, με τα ενοποιημένα κέρδη να διαμορφώνονται στα 1,986 εκατ. ευρώ

11/7/2022 9:35:50 πμ
Σύμφωνα με τα Οικονομικά Αποτελέσματα του 2021
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το 2021 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της FAMAR Α.Β.Ε ανήλθε στα 120,7 εκατ. ευρώ, ενώ παρά τη μείωση πωλήσεων, λόγω της δυσμενούς συγκυρίας που διαμορφώθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, κατάφερε να πετύχει αύξηση των καθαρών κερδών κατά 30,96%, με τα ενοποιημένα κέρδη να διαμορφώνονται στα 1,986 εκατ. ευρώ, επισφραγίζοντας την ισχυρή θέση της στην αγορά και την αναπτυξιακή της στρατηγική. 


 Κατά τη διάρκεια του έτους, η FAMAR Α.Β.Ε διατήρησε το πελατολόγιό της, δεν αντιμετώπισε επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ διατήρησε τις θέσεις εργασίας.


Παράλληλα, παρέμεινε σε ισχυρή θέση, διαθέτοντας σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα, αυξημένα κατά 11% έναντι της προηγούμενης χρονιάς, και θετικές ταμειακές ροές.


Η νέα διοίκηση της FAMAR Α.Β.Ε σταθερά προσανατολίζεται στην επέκταση των συνεργασιών με υφιστάμενους και νέους πελάτες, ενώ παράλληλα έχει δρομολογήσει νέες συμφωνίες και επενδύσεις για το 2022 κυρίως στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, καθώς και στον τομέα της διανομής, ενώ σημειώνεται επίσης ότι το Μάρτιο του 2022 η FAMAR Α.Β.Ε προχώρησε σε έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 45 εκ. ευρώ, με στόχο να χρηματοδοτήσει μέρος του επενδυτικού της πλάνου. 


«Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που αυξήσαμε σημαντικά τόσο τα κέρδη μας, χάρη στις πρωτοβουλίες και τη δραστηριότητα όλων των επιχειρηματικών μας τομέων σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, ενώ καταφέραμε να ενισχύσουμε τις επενδύσεις μας και παράλληλα να αυξήσουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα. Τα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς δικαιώνουν την προσπάθεια όλων μας και επιβεβαιώνουν τον αναπτυξιακό προσανατολισμό του Ομίλου FAMAR στη νέα τους εποχή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FAMAR, Κωνσταντίνος Ρεγγής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για τις ισχυρότερες πωλήσεις στην ιστορία του Ομίλου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του
Υλοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα