Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Ροδόπης: «Αδιέξοδο από την ασυνέπεια του ΟΠΑΔ»

5/6/2009
Δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου, Α. Τσαπέκου στον «Παρατηρητή της Θράκης»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Από τον Δεκέμβριο έχουν να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί του νομού Ροδόπης, φέρνοντας πλέον σε αδιέξοδο πολλούς εξ αυτών, ειδικότερα νέους επαγγελματίες και όσους έχουν μεγάλο ποσοστό τζίρου από τον ΟΠΑΔ, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, Αλέξανδρος Τσαπέκος.

 

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης», ο κ. Τσαπέκος σημείωσε:

 

«Ο ΟΠΑΔ έχει πληρώσει μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2008 στους φαρμακοποιούς, ενώ θα έπρεπε να έχει πληρώσει τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και να ετοιμάζεται για τον Απρίλη.

 

Ναι μεν η διαφορά έχει μειωθεί κατά ένα μήνα σε σύγκριση με το παρελθόν αλλά δυστυχώς ο ΟΠΑΔ συνεχίζει να μας εμπαίζει.

 

Δεν υπάρχει κεντρική πολιτική από την Αθήνα και ήδη έχει αλλαχθεί ο προηγούμενος πρόεδρος ο κ. Χιόνης και στη θέση του μπήκε ο κ. Βλάχος. Ο κ. Χιόνης υπέγραψε τη συλλογική σύμβαση με τους φαρμακοποιούς και πληροφορούμαστε ότι ο νέος πρόεδρος δεν εγκρίνει την σύμβαση.

 

Οι ΟΠΑΔ σε επίπεδο περιφέρειας που έχουμε ανά νομό δεν έχουν πάρει μια ειδοποίηση επί της υπογραφής της συλλογικής σύμβασης και παρόλο που μάς είχαν πει ότι τον Ιανουάριο θα πληρώνονταν όλος ο προηγούμενος χρόνος είμαστε στον Ιούνιο και τώρα ξοφλήθηκε ο Δεκέμβρης.

 

Θεωρούμε ότι μάς εμπαίζουν και θέλω να πιστεύω ότι μετά τις εκλογές θα έχουμε εξελίξεις, γιατί ορισμένα φαρμακεία που έχουν μεγαλύτερο ποσό στο συνολικό τζίρο τους από τον ΟΠΑΔ υποφέρουν.

 

Βέβαια, είναι το μοναδικό ταμείο που καθυστερεί τόσο πολύ στις πληρωμές του ενώ τα υπόλοιπα είναι σχετικά συνεπή. Εάν αρχίσει να ακολουθεί ένα ακόμη ταμείο την πολιτική του ΟΠΑΔ θα πρέπει οι φαρμακοποιοί να τρέξουν στις τράπεζες».

 

Σε ό,τι αφορά το τι μέλει γενέσθαι, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ροδόπης δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος:

 

«Στην παρούσα φάση σημαντικό ρόλο παίζει και η γενικευμένη οικονομική κρίση η οποία λειτουργεί επιβαρυντικά στην υπάρχουσα οργανωτική δομή του ΟΠΑΔ. Αυτό διότι έχουν επενδυμένα τα χρήματά τους σε ομόλογα και μετοχές που είναι πολύ χαμηλότερα από τις τιμές που τα έχουν αγοράσει και δε μπορούν να τα ρευστοποιήσουν στην παρούσα φάση γιατί θα έχουν απώλειες. Αντιλαμβανόμαστε ότι τους επόμενους μήνες μετά τις ευρωεκλογές οι καθυστερήσεις θα επιδεινωθούν.

 

Είναι το μοναδικό από τα ταμεία όπου τα χρήματα που πληρώνει ο ασφαλισμένος για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη δεν πάνε σε ένα ταμείο αλλά μπαίνουν στον γενικό κρατικό κορβανά, κατά συνέπεια να γίνεται με αυτά τα χρήματα ένας δρόμος ή ένα άλλο δημόσιο έργο και να μένει εκτεθειμένος ο συγκεκριμένος κωδικός.

 

Ο ΟΓΑ, το ΙΚΑ, τα ταμεία που είναι αυτόνομοι οργανισμοί κάνουν ένα καλύτερο μανατζάρισμα, ακολουθούν μια καλύτερη οργανωτική τακτική».

 

Οι φαρμακοποιοί του νομού Ροδόπης συνεχίζουν να εκτελούν τις συνταγές του δημοσίου, αλλά ο πρόεδρος του Συλλόγου τους μετέφερε πως υπάρχουν μηνύματα από τους συναδέλφους του και τον Σύλλογο που λένε ότι θα πρέπει μετά τις εκλογές να εξετάσουν τι πρέπει να γίνει:

 

«Μας κοροϊδεύουν» τόνισε ο κ. Τσαπέκος. «Στη δουλειά μας δεν είναι μόνο η δουλειά αλλά και το κεφάλαιο. Τα χρήματα που μας χρωστούν δεν αφορούν στα κέρδη. Τα 84 με 85% είναι κεφάλαιο το οποίο αναμένουμε για να το πληρώσουμε σε προμηθευτές μας» δήλωσε.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας


Σχετικά άρθρα

30cm νερό & ατελείωτα στρώματα λάσπης στα φαρμακεία της Μαγνησίας
Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
ΠΦΣ: Θα στηρίξει και με δικά του κονδύλια τα πλημμυρισμένα φαρμακεία
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας
Φ.Σ. Λιβαδειάς: «Δεν συμμετέχουμε στη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου»
«Οι φαρμακοποιοί κλήθηκαν να παρανομήσουν», αναφέρει ο Σύλλογος
Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ στηρίζει τις φαρμακαποθήκες της Θεσσαλίας
Προσφέρει επιπλέον ποσότητες φαρμάκων και χρόνο πίστωσης, μετά από αίτημα των ΠΦΣ & ΟΣΦΕ