Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Πέλλας: Καινοτομεί βάζοντας στην εφαρμογή του ενημέρωση για τα self tests

21/5/2021 1:59:39 μμ
Αποφεύγονται έτσι περιττές επισκέψεις και ερωτήσεις στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας, σε μια προσπάθεια αξιοποίησης της τεχνολογίας προς όφελος των πελατών των φαρμακείων του νομού, έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή διαθέσιμη δωρεάν από το PlayStore εδώ.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή του Συλλόγου εμπλουτίστηκε πρόσφατα με μια νέα παροχή προς τους πολίτες της Πέλλας, καθώς τους ενημερώνει σχετικά με τα self tests, ποιοι τα δικαιούνται και πότε μπορούν να επισκεφτούν το φαρμακείο της γειτονιάς τους για να τα παραλάβουν.
Καθώς οι οδηγίες για τη διάθεσή τους συνεχώς αλλάζουν και πολύς κόσμος έχει μπερδευτεί, η εφαρμογή έρχεται να λύσει το πρόβλημα για τους πολίτες αλλά και να απαλλάξει τους φαρμακοποιούς από «άσκοπες» συζητήσεις ή διαμαρτυρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εφαρμογή δημιουργήθηκε ώστε να μπορεί το κοινό να βρει άμεσα ποιο είναι το εφημερεύον φαρμακείο σε κάθε πόλη του νομού και το τηλέφωνο αυτού. Επιπλέον η εφαρμογή κατευθύνει το χρήστη στην πόρτα του φαρμακείου, μέσω GPS, καθώς συνδέεται με την εφαρμογή Google Maps.
Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Πέλλας, Πάνος Ζαρογουλίδης, που είναι ο άνθρωπος που υλοποίησε την ιδέα, είχε δηλώσει στο f.daily: «Φτιάξαμε αυτήν την εφαρμογή γιατί θέλουμε να χρησιμοποιούμε τη νέα τεχνολογία και τα εργαλεία της για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και τη βελτιωμένη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Η εφαρμογή διευκολύνει τον προγραμματισμό του κοινού, συμβάλλει στην καλύτερη πρόσβαση στο φαρμακείο και στο απαραίτητο φάρμακο, καθώς οι ασθενείς και πελάτες του φαρμακείου αποφεύγουν περιττές επισκέψεις σε κλειστά φαρμακεία που μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιους ασθενείς ή σε δύσκολες καιρικές συνθήκες».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024