Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Μεσσηνίας: Κοινή δράση με τον ιατρικό και οδοντιατρικό σύλλογο της περιοχής

24/1/2023 10:19:16 μμ
Πρώτο τους μέλημα οι ελλείψεις φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων προχωρούν ο Ιατρικός, ο Οδοντιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της νέας τους σύμπραξης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα οι τρεις φορείς αποφάσισαν ανάλογα με τις όποιες ελλείψεις παρουσιάζονται στα φαρμακεία του νομού, οι γιατροί και οι οδοντίατροι θα ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τους φαρμακοποιούς, ώστε να συνταγογραφούν σκευάσματα αντικατάστασης. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη διευκόλυνση των πολιτών οι οποίοι ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας από φαρμακείο σε φαρμακείο για να εκτελέσουν τη συνταγή του γιατρού τους. 

Σημειώνεται ωστόσο ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φ.Σ. Μεσσηνίας, Νίκο Ματθιόπουλο, η κατάσταση σταδιακά εξομαλύνεται και τα φαρμακεία αρχίζουν να προμηθεύονται αντιπυρετικά και αντιβιοτικά για παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία online», οι τρεις φορείς συμπράττουν με στόχο να σχεδιάσουν από κοινού και να υλοποιήσουν και άλλες δράσεις και παρεμβάσεις, π.χ. τη διεκδίκηση μέτρων για καλύτερη δημόσια υγεία και γενικά την κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών του νομού.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι πρόεδροι των φορέων Δημήτρης Τζωρτζίνης, Τζίνα Θεοδωροπούλου και Νίκος Ματθιόπουλος ενημέρωσαν ακόμα ότι η σύμπραξη σκοπεύει στην ανάπτυξη κοινών δραστηριοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες επιμόρφωσης των μελών τους. Στο πεδίο αυτό θα σχεδιάζονται και θα υλοποιούνται συνέδρια και επιμορφώσεις για θέματα που αφορούν και τους τρεις επιστημονικούς κλάδους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους


Σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι στο φάρμακο: Ζητούν άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια
Νέο webinar για τη διακοπή καπνίσματος: Μια σύγχρονη πρόκληση και ευκαιρία για τον φαρμακοποιό
Σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών ΣΕΦΑΡ-ΣΥΦΑΡΤ, ΣΥΦΑ Θράκης, ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ και ΠΕΙΦΑΣΥΝ
IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1