Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Μαγνησίας: Κονκάρδες θα φορούν οι φαρμακοποιοί μέσα στα φαρμακεία τους

3/11/2020 4:03:11 μμ
Θα αναφέρεται το όνομα και η ιδιότητά τους στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας πήρε την απόφαση να εκτυπώσει κονκάρδες με την ονομασία του Συλλόγου, το όνομα του φαρμακοποιού και την ιδιότητά του, τις οποίες θα πρέπει να φορούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του φαρμακείου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κάτι ανάλογο γίνεται ήδη και στα φαρμακεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι αποτελεί ένα μέσο να αναβαθμιστεί το κύρος του επαγγέλματος. Ο Σύλλογος επίσης ανακοίνωσε στα μέλη του ότι εντείνονται οι προσπάθειες για την τήρηση των διατάξεων του Νόμου 4575/2020 σχετικά με την υποχρεωτική ηλεκτρονική χορήγηση των αντιβιοτικών φαρμάκων, με το Δ.Σ. να στέλνει επιστολές προς τους ιατρούς αλλά και να στηρίζει την πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τις αφίσες και το ενημερωτικό φυλλάδιο.


Οι φαρμακοποιοί θα παραλάβουν το εν λόγω υλικό με την υποβολή λογαριασμών του ΕΟΠΥΥ, η οποία λόγω covid-19 θα γίνει σύμφωνα με νέο πρόγραμμα που ορίζει οι φαρμακοποιοί να χωριστούν σε πέντε ομάδες για να προσέλθουν στα γραφεία του Συλλόγου συγκεκριμένη ημέρα. Τέλος, ο Σύλλογος τονίζει στα μέλη του ότι γίνονται έλεγχοι για την τήρηση των διατάξεων της φαρμακευτικής νομοθεσίας και των κανόνων της Φαρμακευτικής Δεοντολογίας και τα ενημερώνει ότι από τις 10 Ιανουαρίου 2021 θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα Σεμινάρια για την απόκτηση Πιστοποιητικού Τεχνικού Ασφαλείας.


Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης & Απασχόλησης (ΚΕΚ ΙΑΝΑΠ), με τηλέφωνα επικοινωνίας 24211-02144 και 24210-76050. Προσοχή, όσοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν θα πρέπει να δηλώσουν εκ νέου για να είναι επικαιροποιημένη η λίστα. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι φαρμακοποιοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη