Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Μαγνησίας: «Επιτακτικό και αναγκαίο να παρεμβαίνουμε στην κεντρική εξουσία»

31/3/2023 10:29:39 μμ
Η συμμετοχή στη διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για τους φαρμακευτικούς συλλόγους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Μαγνησίας αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στη διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου για τους φαρμακευτικούς συλλόγους. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατέθεσε επισημάνσεις στο άρθρο 3, ζητώντας να διατηρήσουν οι τοπικοί σύλλογοι τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στην κεντρική εξουσία για την επίλυση θεμάτων που κρίνονται σημαντικά. «Είναι επιτακτικό και αναγκαίο να επανέλθουν τα άρθρα 7 & 9 του νόμου 3601/1928», αναφέρει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι οι σύλλογοι θα πρέπει να συνεχίσουν να παρεμβαίνουν στα δρώμενα της κοινωνίας τοπικά και κεντρικά, προκειμένου να είναι χρήσιμοι στους πολίτες.

Ο Φ.Σ. Μαγνησίας υπέβαλε σχόλιο και στο άρθρο 15 που αφορά το δικαίωμα των μελών του να εισάγουν θέματα στη Γ.Σ. Ζητά να μην τηρείται υποχρεωτικά η προτεινόμενη στο νομοσχέδιο διαδικασία, η οποία κρίνεται ως χρονοβόρα, επισημαίνοντας: «για εμάς σκοπός είναι η συμμετοχή και η παρουσία όλων των μελών στις Γενικές Συνελεύσεις». 

Διορθώσεις προτείνει επίσης στα άρθρα 23 και 6, θέλοντας να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου που είναι αδειούχοι φαρμακοποιοί. Τέλος εντοπίζει δύο λάθη στο άρθρο 35 που αφορούν τις αρμοδιότητες του ταμία των Συλλόγων. 

Κλείνοντας, η διοίκηση του Φ.Σ. Μαγνησίας ξεκαθαρίζει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο τη βρίσκει σε γενικές γραμμές σύμφωνη, καθώς επιλύονται σημαντικά θέματα, όπως η χρηματοδότηση και η επιχορήγηση από κρατικούς πόρους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών: «Αφήστε μας να κάνουμε περισσότερα»
Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
IQVIA: Οριακές αυξήσεις πωλήσεων στα φαρμακεία
Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου
7.000 επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού
Διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης