Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Μαγνησίας: «Επιτακτικό και αναγκαίο να παρεμβαίνουμε στην κεντρική εξουσία»

31/3/2023 10:29:39 μμ
Η συμμετοχή στη διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για τους φαρμακευτικούς συλλόγους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Μαγνησίας αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στη διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου για τους φαρμακευτικούς συλλόγους. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατέθεσε επισημάνσεις στο άρθρο 3, ζητώντας να διατηρήσουν οι τοπικοί σύλλογοι τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στην κεντρική εξουσία για την επίλυση θεμάτων που κρίνονται σημαντικά. «Είναι επιτακτικό και αναγκαίο να επανέλθουν τα άρθρα 7 & 9 του νόμου 3601/1928», αναφέρει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι οι σύλλογοι θα πρέπει να συνεχίσουν να παρεμβαίνουν στα δρώμενα της κοινωνίας τοπικά και κεντρικά, προκειμένου να είναι χρήσιμοι στους πολίτες.

Ο Φ.Σ. Μαγνησίας υπέβαλε σχόλιο και στο άρθρο 15 που αφορά το δικαίωμα των μελών του να εισάγουν θέματα στη Γ.Σ. Ζητά να μην τηρείται υποχρεωτικά η προτεινόμενη στο νομοσχέδιο διαδικασία, η οποία κρίνεται ως χρονοβόρα, επισημαίνοντας: «για εμάς σκοπός είναι η συμμετοχή και η παρουσία όλων των μελών στις Γενικές Συνελεύσεις». 

Διορθώσεις προτείνει επίσης στα άρθρα 23 και 6, θέλοντας να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου που είναι αδειούχοι φαρμακοποιοί. Τέλος εντοπίζει δύο λάθη στο άρθρο 35 που αφορούν τις αρμοδιότητες του ταμία των Συλλόγων. 

Κλείνοντας, η διοίκηση του Φ.Σ. Μαγνησίας ξεκαθαρίζει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο τη βρίσκει σε γενικές γραμμές σύμφωνη, καθώς επιλύονται σημαντικά θέματα, όπως η χρηματοδότηση και η επιχορήγηση από κρατικούς πόρους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου