Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Λέσβου: Τρίωρη κατάληψη των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ

23/5/2012
«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις οικογένειές μας και στους εργαζόμενους στα φαρμακεία μας, αδυνατούμε να χορηγούμε με πίστωση τα φάρμακά στους ασφαλισμένους. Έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον την επιβίωσή μας. Έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα. Για μας το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Μαζική συμμετοχή είχε η κατάληψη των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στην Λέσβο, από τους φαρμακοποιούς της Λέσβου, τους φαρμακοϋπαλλήλους και τους εργαζομένους στον Συνεταιρισμό.


Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς, τόνισε ότι η αδυναμία πληρωμής των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ, σε συνδυασμό με τα υπέρογκα ποσά οφειλών στα φαρμακεία, οδηγούν ταχύτατα στο οριστικό κλείσιμο των περισσότερων φαρμακείων.


Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις οικογένειές μας και στους εργαζόμενους στα φαρμακεία μας, αδυνατούμε να χορηγούμε με πίστωση τα φάρμακά στους ασφαλισμένους. Έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον την επιβίωσή μας. Έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα. Για μας το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό».


Η λειτουργία των ιατρείων δεν παρεμποδίστηκε, αλλά αφού έγινε η ενημέρωση των ασφαλισμένων για τους λόγους της αναστολής, οι φαρμακοποιοί επέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή της Υγειονομικής Μονάδας του ΕΟΠΥΥ, Κύτελη Ευστράτιο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναλαμβάνει επίσημα τα ηνία της εταιρείας την 1η Σεπτεμβρίου 2026
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, founder και managing director της prais.ai






Σχετικά άρθρα

Τι να προσέξετε πριν από την επόμενη εκπτωτική ενέργεια στο φαρμακείο
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, founder και managing director της prais.ai
ΕΜΑ: Σε έλλειψη τα φάρμακα με paliperidone palmitate
Λόγω προβλημάτων παραγωγής από τη Pharmathen International
ΠΦΣ: 14 εκατ. ευρώ χρωστάει η κυβέρνηση στα φαρμακεία
Για το εθνικό πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας