Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Λέσβου: ανακοίνωση για το θέμα του ΟΠΑΔ

17/12/2008
Κανονικά γίνεται και πάλι η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου που πραγματοποιήθηκε στις 12/12/2008 αποφάσισε να άρει την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από το Σάββατο 13/12, αφού η διοίκηση του Οργανισμού εξόφλησε ένα μέρος των οφειλών της και δεσμεύθηκε ότι εντός της εβδομάδας θα πληρώσει ακόμα ένα μήνα από τα οφειλόμενα.

Στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Φ.Σ. Λέσβου ζητά:

1. Εντός του Ιανουαρίου του 2009 να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των 2 μηνών που οφείλει στους φαρμακοποιούς του Ν. Λέσβου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμής με το οποίο δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας στην ηγεσία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

2. Να υπογραφεί άμεσα συλλογική σύμβαση προμήθειας φαρμάκων με τον ΟΠΑΔ μετά τη δήλωση του υπουργού Υγείας, για την αναγκαιότητά της.

3. Ο ΟΠΑΔ να αποτελέσει ανεξάρτητο ταμείο όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία και όχι να εξαρτάται οικονομικά και διοικητικά από το υπουργείο Οικονομικών.


Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι:

«Η Γ.Σ. θα ήθελε να ευχαριστήσει για τη συμπαράσταση στην κινητοποίησή μας τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ οι οποίοι κατανόησαν το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Επίσης θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Β. Αιγαίου, τους βουλευτές του Ν. Λέσβου και το Νομάρχη Λέσβου που από την πλευρά τους ανέδειξαν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο νομό μας στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αβραμόπουλο και στον πρόεδρο του ΟΠΑΔ κ. Χιόνη.

Τέλος θα ήθελε να ευχαριστήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του νομού μας για την ενημέρωση που είχαν οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής μας.

Ας ελπίσουμε ότι επιτέλους ο Οργανισμός θα γίνει συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους φαρμακοποιούς ώστε να μην αναγκαζόμαστε να φθάνουμε στο σημείο της ύστατης διεκδίκησης των οφειλομένων μας, που τόσα προβλήματα δημιουργεί στους ασφαλισμένους του».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας


Σχετικά άρθρα

30cm νερό & ατελείωτα στρώματα λάσπης στα φαρμακεία της Μαγνησίας
Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
ΠΦΣ: Θα στηρίξει και με δικά του κονδύλια τα πλημμυρισμένα φαρμακεία
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας
Φ.Σ. Λιβαδειάς: «Δεν συμμετέχουμε στη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου»
«Οι φαρμακοποιοί κλήθηκαν να παρανομήσουν», αναφέρει ο Σύλλογος
Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ στηρίζει τις φαρμακαποθήκες της Θεσσαλίας
Προσφέρει επιπλέον ποσότητες φαρμάκων και χρόνο πίστωσης, μετά από αίτημα των ΠΦΣ & ΟΣΦΕ