Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Λάρισας: Αρωγός στις προσπάθειες για ίδρυση Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη στην περιοχή

11/1/2023 4:17:56 πμ
Θα στηρίξει ενεργά και μέσω των φαρμακείων οποιεσδήποτε δράσεις κριθούν αναγκαίες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ίδρυση Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη στη Λάρισα αποτελούσε στόχο για την Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη και η ευκαιρία βρέθηκε με την προσέγγιση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη, με αφορμή την εβδομαδιαία εκδήλωση για τον εθελοντισμό, την υγεία και την πρόληψη «ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ» στην κεντρική πλατεία της πόλης, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας.
'Aλλωστε το κενό από την απουσία του συγκεκριμένου Συλλόγου ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές για την περιοχή. Τα άτομα με διαβήτη, που αποτελούν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της χώρας και αντιμετωπίζουν σωρεία άλλων θεμάτων παράλληλα με τη βασική νόσο, χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και προσοχής από το σύστημα υγείας. Η σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των ασθενών και των φαρμακοποιών είναι μια σχέση εμπιστοσύνης και συχνής αλληλεπίδρασης. Αυτός ήταν ο λόγος που έκανε τους φαρμακοποιούς να καλέσουν απευθείας την Ομοσπονδία να συμμετέχει στις εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν και οι υπόλοιποι Σύλλογοι Ασθενών που έχουν δραστηριότητα και έδρα στην πόλη.

«Μαζί μια αγκαλιά και στην πράξη, επομένως, με την ευκαιρία να έρθουν όλοι αυτοί οι φορείς εθελοντισμού και πρόληψης σε συνεργασία για πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Το ενδιαφέρον που υπήρξε από συμπολίτες μας ήταν άμεσο για τις πρώτες ενέργειες που θα χρειαστεί να δρομολογηθούν, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η ίδρυση του Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει αρωγός στην όλη προσπάθεια και προτίθεται να στηρίξει ενεργά και μέσω των φαρμακείων, οποιεσδήποτε δράσεις κριθούν αναγκαίες για την προαγωγή και επιτυχία του εγχειρήματος», σημειώνει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας, Θάνος Κουτσούκης προσθέτοντας πως «η μετάβαση του Προέδρου της Ομοσπονδίας στην πόλη μας για να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες και η επίσκεψή του στα γραφεία του Συλλόγου μας αποτελεί τιμή για εμάς και μας έχει εμφυσήσει το αίσθημα της ευθύνης που έχουμε για τη δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου συστήματος υγείας στη χώρα».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας


Σχετικά άρθρα

Σαφάρι της εφορίας στα φαρμακεία της Αττικής
Κόβονται πρόστιμα χωρίς λογική σύμφωνα με τον Κώστα Λουράντο
Καταργείται η διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού από τα φαρμακεία χωρίς συνταγή
Διαμαρτύρεται ο ΠΦΣ: «Ήταν ένα επιτυχημένο μέτρο πρόληψης»
KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ: «Τα κανναβινοειδή στην καθημερινότητά μας»
Διαδικτυακό σεμινάριο για ιατρούς & φαρμακοποιούς στις 7/10
Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία προωθεί τον εμβολιασμό στα φαρμακεία
Νέα δήλωση στρατηγικής από τον συμπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής της FIP Luis Lourenco